Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες - Ίχνη χιονοστιβάδας στην πλαγιά

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες - Ίχνη χιονοστιβάδας στην πλαγιά

Πιθανόν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα


Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις ορειβάτες από την Πάτρτα, ηλικίας 50 - 55 ετών , οι οποίοι αγνοούνταν τις προηγούμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναρριχητές είχαν μεταβεί στην περιοχή για να κάνουνπαγοαναρρίχηση και, πιθανόν, παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα. 

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους είχε στηθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις οποίες συμμετείχε και ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν ένα κράνος κι ένα μπουφάν, ενώ η δυνατότητα πρόσβασης ήταν περιορισμένη, καθώς το σημείο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι έρευνες, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Χιονοδρομικό, είναι πολύ δύσκολο.

YN 2022 02 06 11.37.09Το χρονικό της εξαφάνισης

Χθες σήμανε συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται οι 3 χιονοδρόμοι – χειμερινοί αναρριχητές

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας,έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.
Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενω έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.YN 2022 02 06 11.37.09

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS