Καπραβέλος – Παυλάκης: Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί παρά την σύγχυση που προκάλεσε η απόφαση για το AastraZeneca

Καπραβέλος – Παυλάκης: Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί παρά την σύγχυση που προκάλεσε η απόφαση για το AastraZeneca

Τι αναφέρουν οι επιστήμονες μετά τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για μη χορήγηση του εμβολίου της AstraZenaca στους κάτω των 60.

Τη σύγχυση και την ανησυχία που προκλήθηκε μετά τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για μη χορήγηση του εμβολίου της AstraZenaca κατά του κοροναϊού στους κάτω των 60 ετών, διαπίστωσαν και σχολίασαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου και ο Γιώργος Παυλάκης ερευνητής στις ΗΠΑ.

Δεύτερη δόση με AstraZeneca

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι είναι επιτακτικό να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί για να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας και συνεπώς όσοι δεν πείθονται να κάνουν την δεύτερη δόση του AstraZeneca θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

«Προέχει να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας για το τέταρτο κύμα. Όλα τα δεδομένα λένε ότι στο τρίτο (κύμα της πανδημίας) δεν είχαμε κανέναν εμβολιασμένο μέσα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύγχυση που έχει προκύψει με τα εμβόλια και επεσήμανε ότι όλα τα σκευάσματα είναι εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά.

Συνέστησε σε όσους πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο σκεύασμα, λέγοντας ότι αν υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί το σπάνιο σύνδρομο θα εκδηλωθεί στην πρώτη δόση.

«Η δεύτερη δόση είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ασφαλής από την πρώτη, που είναι ασφαλής», σημείωσε ο κ. Παυλάκης.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν τον φοβίζει η ανάμειξη εμβολίων και ειδικά των συγκεκριμένων εμβολίων κατά του κοροναϊού. Ειδικά για όσους αισθάνονται «προδομένοι» και «ξεκρέμαστοι» μετά τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε ότι θα μπορούσε να τους δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS