Καταθέτει σήμερα η Ιωάννα στο δικαστήριο, για την επίθεση με βιτριόλι που της άλλαξε τη ζωή

Καταθέτει σήμερα η Ιωάννα στο δικαστήριο, για την επίθεση με βιτριόλι που της άλλαξε τη ζωή

Στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανεβεί σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου για να καταθέσει στο δικαστήριο για την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι από την 36χρονη κατηγορούμενη, αλλά και τον επώδυνο αγώνα που εξακολουθεί να δίνει, προκειμένου να επουλωθούν τα εγκαύματα από το καυστικό υγρό.

Το δικαστήριο είχε διακόψει τη συνεδρίαση στις 15 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα της δίκης, και αποφάσισε επί της ουσίας να ξεκινήσει σήμερα η αποδεικτική διαδικασία, ώστε κατά τη διάρκεια της δεύτερης δικασίμου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η κατάθεση της Ιωάννας, που προβλέπεται πολύωρη.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει «αναδιάταξη» του καταλόγου των μαρτύρων, ώστε η Ιωάννα να μπορέσει να καταθέσει πρώτη στη δίκη.

Αγνωστες οι προθέσεις της κατηγορούμενης

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της 36χρονης κατηγορούμενης για το εάν θα εμφανιστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσει την μαρτυρία του θύματός της.

Στην πρώτη συνεδρίαση επικαλέστηκε κώλυμα στους σωφρονιστικούς και αρνήθηκε τη μεταγωγή και της από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στο δικαστήριο ο συνήγορός της Σ. Κεχαγιόγλου ανέγνωσε μία γραπτή δήλωση της κατηγορούμενης προς την έδρα: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

«Η γυναίκα που προσπάθησε να με σκοτώσει για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι», είχε δηλώσει η Ιωάνναh για την απουσία της 36χρονης, βγαίνοντας από το δικαστήριο. Η ίδια, παρά το ότι οι γιατροί που την παρακολουθούν της είχαν προτείνει να αποφύγει τη σωματική και ψυχολογική επιβάρυνση, έχει δηλώσει στους δικηγόρους της Απ.Λύτρα και Ν.Αλεξανδρή ότι θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση.

«Να έρθει και να πει την αλήθεια»

«Θέλω η κατηγορούμενη να έρθει στο δικαστήριο και να πει την αλήθεια», δήλωσε πρόσφατα η Ιωάννα στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον Alpha, προσθέτοντας, «ήταν προσβολή που η κατηγορούμενη δεν ήρθε στο δικαστήριο, η επίθεση έγινε σε μένα αλλά έχει αντίκτυπο και σε άλλους. Ταλαιπωρήθηκε η οικογένειά μου, οι φίλοι, συνάδελφοι το εργασιακό μου περιβάλλον».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ιωάννα είπε για την κατηγορούμενη ότι «έχει μία στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν έχει κατανοήσει τι έχει κάνει», ενώ όταν ρωτήθηκε τι περιμένει ως δικαίωση είχε απαντήσει «με κυριεύει ο θυμός και ο πόνος αρκετές φορές. Ζητώ να τιμωρηθεί όπως της αξίζει, όπως δηλαδή κρίνει το δικαστήριο».

Σε τι θα αναφερθεί η Ιωάννα στην κατάθεσή της

Στην κατάθεσή της η Ιωάννα αναμένεται να αναφερθεί καταρχάς στην ημέρα της επίθεσης. Σε εκείνο το πρωινό της 20ης Μαΐου 2020, όταν ανυποψίαστη για το τι θα ακολουθούσε πήγαινε στην εργασία της στην Καλλιθέα.

Θα μιλήσει για τη φρίκη που έζησε, για τους αφόρητους πόνους που ένιωσε από το καυστικό υγρό, για τα εκτεταμένα και βαθιά εγκαύματα που έχουν σημαδέψει το πρόσωπό της, για τον δύσκολο αγώνα που δίνει εδώ και 16 μήνες να επουλώσει τις πληγές στο σώμα και στην ψυχή της, για τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα για το τι ώθησε την κατηγορούμενη να της επιτεθεί με τέτοια βαναυσότητα, αλλά και για τη δικαίωση που περιμένει από το δικαστήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS