Η συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας και η αμετανόητη και προκλητική κατηγορούμενη

Η συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας και η αμετανόητη και προκλητική κατηγορούμενη

Οι διάλογοι και οι συγκλονιστικές καταθέσεις - Την ερχόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη

Η ακροαματική διαδικασία προχωράει με γοργούς ρυθμούς, καθώς χθες, εκτός από την τρίωρη κατάθεση της Ιωάννας, η έδρα εξέτασε άλλους οκτώ μάρτυρες.

Η περιγραφή της Ιωάννας τόσο για τη στιγμή της επίθεσης, όταν έλιωνε το δέρμα και τα ρούχα της από το καυστικό οξύ, όσο και για τον δύσκολο αγώνα που έδωσαν οι γιατροί να την κρατήσουν στη ζωή και να επουλωθούν τα τραύματα, καθήλωσαν το ακροατήριο.

Με αποφασιστικότητα, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα, ξεπερνώντας τους φόβους που τη στοιχειώνουν τους τελευταίους 16 μήνες και με σταθερή φωνή άρχισε να μιλά σε δικαστές και ενόρκους για εκείνο το πρωινό της 20ης Μαΐου 2020, που η ζωή της άλλαξε ριζικά.

Ήταν η πρώτη φορά μετά την επίθεση που αντίκριζε την Εφη Κακαράντζουλα, η οποία της προξένησε τόσο μεγάλο κακό. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, αλλά και κατά την υπόλοιπη διαδικασία, η Ιωάννα κοίταζε κατάματα την 36χρονη κατηγορούμενη, αναζητώντας μία απάντηση και μία όψιμη συγγνώμη, που όμως δεν ακούστηκαν ποτέ. Η δράστις, ψυχρή και αλύγιστη, χωρίς να χαμηλώσει ούτε στιγμή το κεφάλι, κοιτούσε ατάραχη το θύμα της.

«Πιστεύω πως όταν βγει από τη φυλακή και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει, όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει», δήλωσε η Ιωάννα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η ατμόσφαιρα μέσα στο δικαστήριο φορτίστηκε, με τους συγγενείς της Ιωάννας να ξεσπούν, χαρακτηρίζοντάς την κατηγορούμενη «φίδι» και «απόβρασμα της κοινωνίας».

Πρόσωπο με πρόσωπο με την κατηγορούμενη

Η ένταση κορυφώθηκε χθες το απόγευμα, σε μία ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας, όταν η Ιωάννα σηκώθηκε από τη θέση της και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την 36χρονη Κακαράντζουλα. Στάθηκε απέναντί της και άρχισε να τη ρωτάει χωρίς καθόλου να χάσει την ψυχραιμία της: «Δεν θες να με κοιτάξεις; Να με θαυμάσεις; Ξέρω, δεν τα πήγες τόσο καλά, όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει…».

Η 36χρονη δεν έδωσε καμία απάντηση και παρέμεινε να παρακολουθεί ανέκφραστη την Ιωάννα, η οποία συνέχισε να τη σφυροκοπεί: «Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. «Κοριτσάκι μου», όπως μου έλεγες… Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω, δεν θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί.»

Η μόνη στιγμή που ακούστηκε η φωνή της 36χρονης στο δικαστήριο, ήταν όταν θέλησε να απαντήσει στην Ιωάννα που έλεγε στους δικαστές ότι την έχει κυριεύσει ο φόβος.

«Φόβος γιατί δεν γνωρίζω το λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δεν γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή τη επίθεση εναντίον μου. Αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, εκεί που είμαι μόνη μου, θα είχε πετύχει στο στόχο της, δεν θα ήμουν εδώ», έλεγε η Ιωάννα.

Τότε μόνο η 36χρονη αντέδρασε. Ζήτησε το λόγο και απευθύνθηκε στην Ιωάννα: «Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά, εσύ Ιωάννα, γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή», είπε, προκαλώντας την οργή του αδελφού του θύματος.

Η Ιωάννα, αν και δεν αντέδρασε εκείνη τη στιγμή στην πρόκληση της κατηγορούμενης, της έδωσε «πληρωμένη απάντηση» στη συνέχεια, δηλώνοντας:

«Καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία, να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου, του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν τη κοινή γνώμη. Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ