Καύσωνας μαμούθ -Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για θερμοκρασίες έως 47 βαθμούς και νύχτες με αφόρητη ζέστη

Καύσωνας μαμούθ -Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για θερμοκρασίες έως 47 βαθμούς και νύχτες με αφόρητη ζέστη

Περαιτέρω αισθητή άνοδο παρουσιάζει η θερμοκρασία και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα καθώς από σήμερα, η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο, σύμφωνα με το meteo.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία δεν πέφτει ούτε τη νύχτα
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Για κορύφωση του ισχυρού κύματος καύσωνα, το επόμενο τριήμερο, κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα πέφτει σημαντικά η θερμοκρασία, με τη μέγιστη και την ελάχιστη θερμοκρασία να απέχουν λίγες μονάδες. Αυτό σημαίνει πως αυξάνεται και η δυσφορία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS