Καύσωνας: Νέο επεισόδιο θερμικής έξαρσης σήμερα -Πού θα έχει από 40 έως και 44 βαθμούς Κελσίου

Καύσωνας: Νέο επεισόδιο θερμικής έξαρσης σήμερα -Πού θα έχει από 40 έως και 44 βαθμούς Κελσίου

Ένα νέο επεισόδιο θερμικής έξαρσης, με θερμοκρασίες καύσωνα έως και 44 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους, αναμένεται να πλήξει σήμερα τη χώρα.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), συνοπτικά αναμένονται:

α) την Τρίτη 25-7-2023 νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

β) την Τετάρτη 26-7-2023 πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, όμως από το απόγευμα θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η αποδρομή του καύσωνα με μπουρίνια.

γ) την Πέμπτη 27-7-2023 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Καύσωνας: Πού θα έχει σήμερα πάνω από 40 βαθμούς

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 25-7-2023 προβλέπεται νέα θερμική έξαρση στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. Στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου

β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου

Την Τετάρτη 26-7-2023 η θερμοκρασία θα φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα της Τρίτης, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

Την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

Νέα άνοδο της θερμοκρασίας «βλέπει» το meteo.gr
Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα με μέγιστες στους 42-44 βαθμούς. Τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι στα βορειοανατολικά. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Υψηλή και τοπικά πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά τμήματα. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 39 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 20 έως 39-41, στην Ήπειρο από 23 έως 40-42 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 21 έως 42-43 και τοπικά 44-45 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 40-42 και ενδεχομένως τοπικά 43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-39 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 36-37 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στην Κέρκυρα 5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 38-40 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37-38 βαθμούς.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ