ΚΕΔΕ: «Νίκη» των δήμων για το άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου

Θετικά αποτιμά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας την προσπάθεια αλλαγών στο άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προέβλεπε τη δυνατότητα απαλλαγής των παραχωρησιούχων του δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ από την καταβολή δημοτικών τελών.

Η Κεντρική Ένωση επισημαίνει ότι χάρη στις παρεμβάσεις της, επιτεύχθηκε ο περιορισμός της δυνατότητας απαλλαγής, μόνο όσον αφορά στο τέλος καθαριότητας, καθώς οι παραχωρησιούχοι θα καταβάλλουν κανονικά όλα τα υπόλοιπα ανταποδοτικά τέλη.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που ψηφίσθηκε προβλέπεται πλέον, ότι εφ’ όσον το Δημόσιο ή το ΤΑΙΠΕΔ αναθέσουν την εκτέλεση έργων ή Παροχή Υπηρεσιών με συμβάσεις Παραχώρησης, θα είναι δυνατή εφ’ όσον προβλέπεται στη σύμβαση, μόνον η απαλλαγή των παραχωρησιούχων από τα τέλη καθαριότητας. Και η απαλλαγή αυτή θα ισχύει μόνον εφόσον οι ίδιοι αναλαμβάνουν την συλλογή, αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων με δικά τους μέσα, χωρίς καμία επιβάρυνση των ΟΤΑ.

«Η εξέλιξη αυτή διασφαλίζει ότι τουλάχιστον δεν θα επιβαρυνθούν με το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας οι υπόλοιποι πολίτες, όμως σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου» διαμηνύει η ΚΕΔΕ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ