Κεραμέως: Τις επόμενες μέρες η συζήτηση για τα φροντιστήρια - Τι θα ισχύει στις πανελλαδικές

Κεραμέως: Τις επόμενες μέρες η συζήτηση για τα φροντιστήρια - Τι θα ισχύει στις πανελλαδικές

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όσοι υποψήφιοι νοσήσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο
«Το άνοιγμα των φροντιστηρίων, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «σε αυτή την κρίση η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα» και για το ένα self test που θα διεξάγεται στο εξής κάθε εβδομάδα στα σχολειά είπε πως «τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες».

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι «εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο» και πρόσθεσε ότι «θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες».

Πανεπιστήμια
Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας. Επεσήμανε μάλιστα ότι στη βάση του εξορθολογισμού το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα.

Τόνισε, δε, ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, είπε ότι από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της Γ' Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ. Τόνισε επίσης ότι από φέτος θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής η οποία βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS