Κεραμέως: Εκτός της σημερινής ατζέντας της επιτροπής το κλείσιμο των σχολείων -Περιμένουμε τις εισηγήσεις

Κεραμέως: Εκτός της σημερινής ατζέντας της επιτροπής το κλείσιμο των σχολείων -Περιμένουμε τις εισηγήσεις

Για το νομοσχέδιο που φέρνει ένα νέο τρόπο φύλαξης στα ΑΕΙ αλλά και τη συζήτηση περί νέας αναστολής λειτουργίας των σχολείων μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Ρ/Σ «Θέμα 104,6», αναφέρθηκε αρχικά στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι το νέο αστυνομικό σώμα θα έχει τρία επίπεδα λειτουργίας.

Οπως εξήγησε, το προσωπικό που θα στελεχώσει το σώμα για τα πανεπιστήμια θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τις εστίες παραβατικότητας που υπάρχουν σε κάποια ΑΕΙ, θα λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων, ενώ θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΛ.ΑΣ, ώστε να γίνονται ταχύτατα επεμβάσεις, όταν αυτό απαιτείται.

Η κυρία Κεραμέως επανέλαβε ότι το μέτρο για την παρουσία της αστυνομίας δεν αφορά όλα τα ανώτατα ιδρύματα, αλλά συγκεκριμένα πανεπιστήμια. Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις που εκφράζονται για το σχέδιο, η υπουργός είπε ότι «πολύ υγιές, πολύ γόνιμο για τη δημοκρατία μας», όμως τόνισε ότι εδώ και 40 χρόνια όλες οι προσεγγίσεις που έχουν υιοθετηθεί για την αποτροπή της παραβατικότητας στα ΑΕΙ έχουν αποτύχει. «Είναι θλιβερό εν έτει 2021 να συζητάμε για πράγματα που άλλες χώρες τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες» προσέθεσε.

 

Κεραμέως για τα σχολεία: Εκτός ατζέντας το κλείσιμο
Στη συνέχεια η κυρία Κεραμέως ερωτήθηκε για τη συζήτηση που γίνεται για τα σχολεία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

«Πηγαίνουμε βήμα βήμα, περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις» σημείωσε η υπουργός, εξηγώντας ότι από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν γίνει το ποσοστό θετικότητας είναι στο 0,23% και πως τα κλειστά τμήματα στη χώρα είναι στο 0,29%. Τα σχολεία που έχουν κλείσει όλα τα τμήματά τους αποτελούν το 0,5% του συνόλου.

Ερωτηθείσα για τις απόψεις ειδικών που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «δεν θα σταθμώ σε μεμονωμένες απόψεις. Υπάρχει η επιτροπή των ειδικών που βγάζει τις εισηγήσεις. Απ’ όσο γνωρίζω, στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης δεν υπάρχει το θέμα των σχολείων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ