Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. εμβόλια για τη γρίπη - Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες

Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. εμβόλια για τη γρίπη - Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες

Ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό κάνει αυτήν την ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας πως ο εμβολιασμός αρχίζει στη χώρα μας, όπως κάθε χρόνο, στα μέσα Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως η χώρα μας εξασφάλισε 4.200.000 αντιγριπικά εμβόλια για το 2020.

Ιδιαίτερη η φετινή χρονιά

Η κ. Θεοδωρίδου από την πλευρά της ανέφερε ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και ότι «ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας».

«Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Στη χώρα μας η προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κ. Θεοδωρίδου, υπογράμμισε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εφαρμόζεται φέτος θα δώσει στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και για τις ομάδες που εμβολιάζονται.

Εμβολιασμός και παιδιά

Σχετικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως ισχύουν οι ίδιες συντάσεις.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά που είναι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου αλλά και υγιή παιδιά που είτε στο σπίτι τους υπάρχει μωρό κάτω των 6 μηνών είτε ζουν με κάποιο άλλο άτομο που δεν μπορεί να εμβολιαστεί.

«Φέτος πιστεύω ο εμβολιασμός θα εξελιχθεί πολύ καλά. Ωστόσο πρέπει να θυμίσουμε πως ο εμβολιασμός για την γρίπη δεν προστατεύει από την λοίμωξη για τον Covid-19, αλλά μόνο για μία συγκεκριμένη ίωση, την γρίπη», κατέληξε η ίδια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ