Κικίλιας: Υπολογίζουμε ότι έρχονται στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες την εβδομάδα

Κικίλιας: Υπολογίζουμε ότι έρχονται στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες την εβδομάδα

«Παρά την ενεργειακή κρίση, την πανδημία, τις τσούχτρες, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όχι μόνο αντέξαμε, αλλά δώσαμε σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα στους πολίτες»

Tην αύξηση των φετινών αφίξεων 17% συγκριτικά με το 2019 στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ουπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. 

«Για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου (1- 7 Αυγούστου) στη ‘ναυαρχίδα’ μας που είναι τα νησιά του ΝΑ Αιγαίου, και έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής πίτας, έχουμε φέτος αύξηση των αφίξεων 17% συγκριτικά με το 2019. Πλέον υπολογίζουμε ότι έρχονται στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες την εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, σύμφωνα με το skai.gr

«Η (πλατφόρμα δεδομένων για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις) AirDNA πανελλαδικά υπολόγισε για Ιούλιο και Αύγουστο, και τις προκρατήσεις του Σεπτεμβρίου, αύξηση 26,5% της βραχυχρόνιας μίσθωσης φέτος σε σχέση με το 2019» επισήμανε. 

«Ξεκινήσαμε φέτος την τουριστική περίοδο πιο νωρίς, από αρχές Μαρτίου, και φιλοδοξούμε να την τελειώσουμε το Δεκέμβρη» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού για την επέκταση της τουριστικής περιόδου. 

«Παρά την ενεργειακή κρίση, την πανδημία, τις τσούχτρες, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όχι μόνο αντέξαμε, αλλά δώσαμε σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα στους πολίτες» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS