Κιβωτός του Κόσμου: Έρχεται τσουνάμι με ύποπτες διαθήκες

Κιβωτός του Κόσμου: Έρχεται τσουνάμι με ύποπτες διαθήκες

Νέα στοιχεία και καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς εξετάζονται όλες οι κληρονομιές που κατέληξαν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Στις καταγγελίες γίνεται λόγος για την πιθανή ύπαρξη «κυκλώματος της Κιβωτού» που υφαρπάζει περιουσίες. Όπως αναφέρεται σε μηνύσεις, έφταναν στο σημείο να παγιδεύουν ετοιμοθάνατους ηλικιωμένους για να αρπάζουν ακίνητα, αυτοκίνητα, μηχανές, ό,τι μπορεί να έχει μία αξία. Η υπόθεση της 28χρονης νοσοκόμας από τη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, αναδεικνύει τη μεθοδικότητα και τη στόχευση που είχαν άνθρωποι που συνδέονται με την «Κιβωτό».

Η Μαρία Τραμπίδου έφυγε από τη ζωή στις 8 Ιανουαρίου του 2021 από καρκίνο. Δύο μήνες πριν από το χαμό της, συνέταξε διαθήκη όπου αποκλήρωσε την κόρη της Δήμητρα Αραμπατζή, μεταβιβάζοντας δύο σπίτια, αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα στην «Κιβωτό». Η νεαρή γυναίκα υποστήριξε πως η υπογραφή στην επίμαχη διαθήκη μπήκε χωρίς η μητέρα της να είχε συνείδηση για το τι υπέγραφε.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει η νεαρή γυναίκα, η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή εξουσιοδοτούσε δύο μέλη της ΜΚΟ ώστε να «ελέγξουν τα ακίνητά μας», ενώ γίνεται λόγος και για αλλαγή κλειδαριών! Η 28χρονη νοσοκόμα υποστηρίζει πώς η μητέρα της παγιδεύτηκε: «Η μητέρα μου είχε γνωρίσει μια κυρία στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, συνταξιούχο φιλόλογο, ο σύζυγος της οποίας ήταν συνταξιούχος δικηγόρος και ο γιος της δικηγόρος εν ενεργεία. Στο φιλικό τους περιβάλλον υπήρχαν και αρκετοί συμβολαιογράφοι. Αυτή η κυρία ερχόταν σπίτι μας και καθόταν ατελείωτες ώρες μαζί με τη μητέρα μου, την οποία είχε απομονώσει στο δωμάτιό της. Μετά το θάνατό της, εμφανίστηκε ξαφνικά μια διαθήκη, στην οποία μάρτυρες είναι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, μεταξύ των οποίων και ο γιος της συνταξιούχου φιλολόγου. Η διαθήκη είναι πολύ αναλυτική και συντάχθηκε σε μια περίοδο που η μητέρα μου δεν είχε το κουράγιο να σηκώσει ούτε ένα ποτήρι νερό, ούσα εξαντλημένη από τις παρενέργειες των θεραπειών που ακολουθούσε, είχε σχεδόν λιώσει…».

Την αποκλήρωσε

Τα όσα περιγράφονται μέσα στην επίμαχη διαθήκη είναι σοκαριστικά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συμβολαιογράφος ο οποίος τη συνέταξε έβαζε στο στόμα της αποθνήσκουσας λόγια εντελώς ντροπιαστικά ιδίως όταν ακούγονται από μία μητέρα για μία κόρη: «Αυτή φωνάζει δυνατά, έξω στη γειτονιά, και μου λέει “πρώτα θα σε πεθάνω και μετά θα τραγουδάω στο μνήμα σου”. Τραγικά λόγια που με κάνουν να κλαίω συνέχεια. Έχω καρκίνο, είμαι βαριά, παρ’ όλα αυτά η κόρη μου δεν κάνει καμία δουλειά στο σπίτι. Μου δίνει ό,τι πετάει στον νιπτήρα από τα φαγητά, τα τάπερ τα πλένω εγώ. Ένιωθα φόβο και νιώθω τρομερό φόβο για τη ζωή μου. Η ζωή μου; Παλεύω για να γλιτώσω από τον καρκίνο αλλά και από αυτό το ίδιο παιδί που γέννησα. Την αποκληρώνω διότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έως και σήμερα, με ενοχλεί, με χτυπάει και με βρίζει. Χωρίς λόγο ορμάει πάνω μου. Με χτυπάει με μπουνιές ακόμη και στο κεφάλι, μου τραβάει τα μαλλιά ενώ την παρακαλώ να τα βρούμε χωρίς βία».

Η 28χρονη έχει κινηθεί νομικά καταθέτοντας αγωγή, συγκεντρώνοντας παράλληλα καταθέσεις οι οποίες ισχυρίζονται εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που αναφέρει η διαθήκη. Ταυτόχρονα με την επίθεσή της απέναντι στη ΜΚΟ, η 28χρονη προσβάλλει τη διαθήκη με αποδεικτικά στοιχεία πως την ημερομηνία που συντάχθηκε και υπογράφηκε αυτή, η μητέρα της δεν ήταν σε θέση να προβεί σε τέτοιες ενέργειες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ