Κιβωτός του Κόσμου: Για ψευδείς καταγγελίες κάνει λόγο ο πατέρας Αντώνιος στο υπόμνημα που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές

Κιβωτός του Κόσμου: Για ψευδείς καταγγελίες κάνει λόγο ο πατέρας Αντώνιος στο υπόμνημα που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές

Πολυσέλιδο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων κατέθεσε δια των συνηγορών στις εισαγγελείς ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος, μετά την κλήση του, με την ιδιότητα του υπόπτου για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας, για τα οποία έχει κληθεί σε εξηγήσεις.

Ο ιερέας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις εισαγγελικές αρχές, μετά από τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου, πρώην φιλοξενούμενων στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», σε βάρος του.

Ο ιερέας στο πολυσέλιδο υπόμνημα του, κατά πληροφορίες, επιχειρεί να αντικρούσει τις καταγγελίες σε βάρος του, κάνοντας λόγο για ψευδείς καταγγελίες και ανύπαρκτη ποινική υπόθεση.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως η μία καταγγελία αντέγραφε την άλλη και κάνει λόγο για «προφανείς σκοπιμότητες» για τις οποίες υποβλήθηκαν.

Βάσει των καταγγελιών αυτών, στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων του πατέρα Αντώνιου τονίζεται πως «συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.»

Ταυτόχρονα, ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για «μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος» και τονίζει πως ο 19χρονος «εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών».

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ», προσθέτοντας πως «παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν.»

Παράλληλα, ο πατέρας Αντώνιος επισημαίνει πως «μέχρι σήμερα, πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

Οι εισαγγελείς ανηλίκων, αφού μελετήσουν και τις έγγραφες εξηγήσεις του πατέρα Αντώνιου και των άλλων υπόπτων, θα αποφασίσουν, εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι για την Κιβωτό του Κόσμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS