Κολωνός Hooligans: Ληστείες, ξυλοδαρμοί και συνεννοήσεις μέσω Instagram - Η συμμορία ανηλίκων που σκορπάει τον τρόμο

Κολωνός Hooligans: Ληστείες, ξυλοδαρμοί και συνεννοήσεις μέσω Instagram - Η συμμορία ανηλίκων που σκορπάει τον τρόμο

Μια αδίστακτη συμμορία φαίνεται ότι είχαν δημιουργήσει ανήλικοι στον Κολωνό. Οι νεαροί έγιναν ο φόβος και ο τρόμος σε σχολεία της Αθήνας, με βίαιες επιθέσεις, ληστείες, άγριες συμπλοκές και ξυλοδαρμούς μαθητών.

Το Σάββατο η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών μελών της συμμορίας, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμα άτομα. Η «οικογένεια χούλιγκαν του Κολωνού» (colonos hooligans family), όπως αποκαλούσαν τη συμμορία τους οι συλληφθέντες, λίγες μέρες νωρίτερα είχε στείλει στο νοσοκομείο έναν 16χρονο μαθητή Επαγγελματικού Λυκείου, τον οποίο τραυμάτισαν με στο προαύλιο σχολείου.

Σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις τους στις 25 Οκτωβρίου, είχαν μαχαιρώσει στο θώρακα έναν 16χρονο αλλοδαπό μαθητή στο προαύλιο του 1ου ΕΠ.ΑΛ. Αθηνών. Το νεαρό θύμα είχε μεταφερθεί αιμόφυρτο στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τους γιατρούς γλύτωσε από θαύμα.

 

Μίσος και βία

Στις σελίδες που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη της συμμορίας αναρτούν γηπεδικά συνθήματα, σύμβολα μίσους και βίας, όπως επίσης και αναφορές κατά της αστυνομίας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από επιθέσεις, έχουν μοιραστεί στο διαδίκτυο μεταμεσονύχτιες εξορμήσεις τους εν μέσω καραντίνας, αλλά και εικόνες με μέλη της συμμορίας να γιορτάζουν την Ανάσταση και την αλλαγή του χρόνου με βόμβες μολότοφ.

Μέσω των social media

Τα «ραντεβού», οι στόχοι και οι κινήσεις του κάθε μέλους της συμμορίας ήταν πάντα προκαθορισμένα και έπειτα από συνεννόηση που είχε γίνει, μέσω ομαδικών συνομιλιών στο Instagram. Την οργάνωση είχε αναλάβει ο 17χρονος «αρχηγός» με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα 3 άτομα που συνέλαβαν οι αρχές το περασμένο Σάββατο.

Σε βάρος των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ