Κορωνοϊός: «Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου»

Κορωνοϊός: «Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου»

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά την παραλαβή των υπό δοκιμή ακόμη εμβολίων για τον κορωνοϊό από τη χώρα μας, έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ζωντανή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής, σημείωσε πως η Ελλάδα θα ξεκινήσει την παραλαβή των πρώτων δόσεων εμβολίου από τον Δεκέμβριο. Όπως είπε ο υφυπουργός η Ελλάδα συμμετέχει στην πρώτη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την AstraZeneka.

Την ίδια εκτίμηση είχε κάνει ο κ. Κοντοζαμάνης και νωρίτερα σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν μετά τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η πρώτη σύμβαση της ΕΕ για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Η πρώτη σύμβαση που διαπραγματεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξ ονόματος των κρατών- μελών της ΕΕ με φαρμακευτική εταιρεία, τέθηκε σε ισχύ στις 27 Αυγούστου με την επίσημη υπογραφή μεταξύ της AstraZeneca και της Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Η σύμβαση θα επιτρέψει την αγορά εμβολίου κατά του COVID-19 για όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ, καθώς και τη δωρεά σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα ή την αποστολή προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσω της σύμβασης, θα αγοραστούν συνολικά για όλα τα κράτη- μέλη 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, με δυνατότητα για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, που θα διανεμηθούν αναλογικά με βάση τον πληθυσμό.

Η Επιτροπή συνεχίζει να συζητά παρόμοιες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων και έχει ολοκληρώσει επιτυχημένες διερευνητικές συνομιλίες με την Sanofi-GSK στις 31 Ιουλίου, την Johnson & Johnson στις 13 Αυγούστου, την CureVac στις 18 Αυγούστου και τη Moderna στις 24 Αυγούστου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS