Κοροναϊός: Αποφασίζει η επιτροπή για τη χρήση μάσκας – Σε ποιες περιπτώσεις θα παραμείνει υποχρεωτική

Σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου αναμένεται να αποφασίσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το αν θα καταργηθεί ή θα περιοριστεί η υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου του 2022.

Όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ηχρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως τα νοσοκομεία, τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή στη χρήση της μάσκας στα σχολεία, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει τα πρωτόκολλα με τα οποία θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 στις οποίες οι μαθητές καλούνται να φοράνε μάσκα αλλά μπορούν προσέρχονται χωρίς self test. Παράλληλα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική για όλους τους μαθητές μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δεν αναμένεται να ανακλήθεί η υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ η μη εφαρμογή του μέτρου θα συνεχίσει να συνεπάγεται πρόστιμο στους επιβάτες, όπως ισχύει και σήμερα, αν και το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι με αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας στα μέσα μεταφοράς να έχει καταστεί εκ των πραγμάτων... προαιρετική.

Καταστήματα

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι από την 1η Ιουνίου θα καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της μάσκας για όλους τους κλειστούς χώρους των εμπορικών δραστηριοτήτων. Η κατάργηση της μάσκας θα ισχύει, όπως όλα δείχνουν, τόσο για τα εμπορικά καταστήματα όσο και για τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια και τα φαρμακεία.

Αεροπορικές πτήσεις

Παραμένει άγνωστο πώς θα τοποθετηθεί η επιτροπή για τη χρήση της μάσκας στα αεροπλάνα, καθώς υπάρχει ευρωπαϊκή σύσταση που αναφέρει ότι από τις 16 Μαΐου στα αεροπλάνα η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, πολλές αεροπορικές εταιρείες διαφωνούν με την κατάργηση της μάσκας κατά τη διάρκεια της πτήσης και πλέον οι κανόνες διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία.

Tags:
 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS