Κοροναϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που κλείδωσαν για την Αττική-Πρόταση για καθολική χρήση μάσκας

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που κλείδωσαν για την Αττική-Πρόταση για καθολική χρήση μάσκας

Στα χέρια του πρωθυπουργού θα φτάσουν σε λίγες ώρες οι προτάσεις των ειδικών επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας που σε μια μαραθώνια συνεδρίαση αποφασίζουν για τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό που θα ισχύουν για την Αττική.

Η Αττική γίνεται το επίκεντρο της διασποράς του ιού, καθώς πολλοί δήμοι είναι στο κόκκινο, ενώ καθημερινά τα κρούσματα έχουν αυξητικές τάσεις.
Το βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού οδηγεί στη λείψει νέων μέτρων τα οποία θα προτείνουν οι ειδικοί και θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός, ενώ αύριο αναμένεται η ανακοίνωσή τους. Όπως αποκλειστικά αποκάλυψαν με προηγούμενη ανάρτησή τους τα parapolitika.gr δεν τίθεται θέμα τοπικού lockdown σε κανέναν δήμο της Αθήνας, ωστόσο τα μέτρα που «κλείδωσαν» μεταξύ άλλων είναι και η πρόταση για καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και στους χώρους όπως γραφεία ιδιωτικών επιχειρήσεων, σε καφετέριες, εστιατόρια κλπ.

Σε ό,τι αφορά όμως τους εξωτερικούς χώρους θα υπάρξει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας κυρίως σε σημεία όπου καταγράφεται συνωστισμός.

Παράλληλα οι ειδικοί θα προτείνουν τον περαιτέρω περιορισμό του αριθμού των ατόμων που θα μπορούν να παραβρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως συγκεντρώσεις, συναυλίες, συνέδρια ενώ αναμένεται να περιοριστεί και ο αριθμός των ατόμων που θα παραβρίσκονται στο ίδιο τραπέζι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ίσχυε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Τέλος, οι ειδικοί συζητούν, μεταξύ άλλων, κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αποφεύγονται οι ώρες του έντονου συγχρωτισμού, όπως οι μεσημεριανές, κυρίως στο κέντρο των μεγάλων πόλεων.

 

Κέντρο Αθήνας και Πειραιάς οι πιο επιβαρυμένες περιοχές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές θεωρούνται το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και η Κηφισιά. Η επιβαρυμένη εικόνα σε ότι αφορά το φορτίο στην Αττική αποτυπώνεται και στους αριθμούς, καθώς από τους 501 νοσηλευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 230 είναι στα πέντε από τα επτά νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική και από τους 54 διασωληνομένους οι 20 είναι στο "Σωτηρία" και τον "Ευαγγελισμό".

Επίκεντρο της πανδημίας η Αττική

Πρωτεύουσα και της πανδημίας η Αθήνα, με την Αττική να διατηρεί και πάλι την θλιβερή πρωτιά των κρουσμάτων, με 102 νέα κρούσματα να καταγράφονται μέσα σε μια ημέρα.

Οι αριθμοί μαρτυρούν ραγδαία αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού και γι’ αυτό αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για την Περιφέρεια Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στη χώρα δηλώθηκαν 180 επιπλέον κρούσματα, από τα οποία τα 157 είναι εγχώρια κρούσματα, τα 22 συνδέονται με γνωστές συρροές. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το περισσότερα κρούσματα από το σύνολο εντοπίζονται στην Αττική.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS