Κορωνοϊός: Γιατί καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Κορωνοϊός: Γιατί καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού κατά του κοροναϊού αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

Στην ουσία όμως, τα εν λόγω πιστοποιητικά έχουν ήδη καταργηθεί από την 1η Μαΐου καθώς είχε αρχίσει η αποκλιμάκωση της πανδημίας και δεν ήταν υποχρεωτική η ένδειξή τους σε κλειστούς χώρους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει τότε πως αναστέλλεται -δεν καταργείται, είχε διευκρινήσει- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους, και πως τα μέτρα θα επανεξετάζονταν από τον Σεπτέμβριο.

Χθες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έφερε ένα βήμα πιο κοντά την οριστική κατάργηση των πιστοποιητικών, εκτιμώντας ότι δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση τους.

«Ο κοροναϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης. Αυτό φαίνεται πως ισχύει διεθνώς», τόνισε, κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη, λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας. «Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια», συμπλήρωσε.

Γιατί καταργούνται

Επί του παρόντος, όπως έχει αναφέρει το υπουργείο Υγείας, δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα που θα έχουν την έννοια της υποχρεωτικότητας. Πλην της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε νοσοκομεία και υγειονομικούς χώρους, μέσα μαζικής μεταφοράς και μονάδες φροντίδας, τα μέτρα για τον κοροναϊό έχουν παύσει και δεν φαίνεται να επιστρέφουν.
Στην κατεύθυνση αυτή, οπως αναφέρει ο ιστότοπος thetoc.gr, δεν θα επιστρέψουν ούτε οι περιορισμοί για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπου επιδεικνύαμε τα πιστοποιητικά. Επιπλέον δεν ζητούνται ούτε στα αεροδρόμια, ενώ πρότινος ήταν απαραίτητη η επίδειξή τους για να ταξιδέψει κάποιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS