Κοροναϊός: Με εστίαση κλειστή και απαγόρευση της κυκλοφορίας η άρση του lockdown στις 7 Δεκέμβρη

Κοροναϊός: Με εστίαση κλειστή και απαγόρευση της κυκλοφορίας η άρση του lockdown στις 7 Δεκέμβρη

Με την εστίαση να παραμένει υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, με ισχυρό το ενδεχόμενο το λουκέτο στον κλάδο να παραμείνει ακόμη και για ικανό χρονικό διάστημα μετά τις γιορτές, σύμφωνα με το παράδειγμα της Γαλλίας,

αλλά και με την γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. να παραμένει επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά από τις γιορτές, μεγάλη μερίδα των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι η γενική άρση του lockdown για όλη τη χώρα, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, φαντάζει ως το πιο ισχυρό ενδεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «πόντους» έχει αρχίσει να κερδίζει, αλλά μόνο επικοινωνιακά, το «σενάριο» για κλιμακωτή άρση του lockdown στη χώρα μας, με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές να παραμένουν ακόμη και μετά από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου υπό καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πλείστων όσων μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, «όσο η χώρα παραμένει μία, ενιαία Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην αρθεί οριζόντια και για ολόκληρη τη χώρα το lockdown».

Υπενθυμίζεται ότι o δείκτης μεταδοτικότητας (Rt) στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον κάτω του 1, για την Αττική στο 0,75 και για τη Θεσσαλονίκη στο 0,9, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η επιδημία περιορίζεται, με αργούς προς το παρόν ρυθμούς, στις δύο μεγάλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, με τα ημερήσια κρούσματα του SARS – COV 2 να έχουν ήδη σημειώσει πτώση κατά 18% την τελευταία εβδομάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS