Κοροναϊός: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής – Στο 91% η πληρότητα των ΜΕΘ

Κοροναϊός: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής – Στο 91% η πληρότητα των ΜΕΘ

Εντείνεται η πίεση του κοροναϊού στα νοσοκομεία της χώρας, με τα κρούσματα να έχουν πέσει κάτω από τα 2.000, ωστόσο ο αριθμός των μολύνσεων να παραμένει υψηλός.

Η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική φτάνει πλέον το 91% ενώ οι νοσηλευόμενοι να αγγίζουν τους 1.900.


Η Αττική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με την πανδημία να έχει «γονατίσει» το κέντρο.

Παρά τις πολλές βδομάδες καθολικού lockdown, το Λεκανοπέδιο καταγράφει καθημερινά σχεδόν τα μισά κρούσματα.

Την Παρασκευή για παράδειγμα, από τα 1.790 κρούσματα στο σύνολο της χώρας, τα 790 εντοπίστηκαν στην Αττική.

«Έχουμε κουραστεί όλοι»
«Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, γιατί έχουμε κουραστεί όλοι. Έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζουμε να βλέπουμε κρούσματα αρκετά και αυτό μας αποκαρδιώνει», τόνισε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για αυτή την εβδομάδα, ωστόσο δεν απέκλεισε ήδη να έχουμε φτάσει στην κορύφωση αυτού του πανδημικού κύματος.

Δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με το πόση παράταση του lockdown απαιτείται για να φτάσουμε σε ένα ασφαλές επιδημιολογικό επίπεδο στην Αττική, λέγοντας ότι πρέπει να το αφήσουμε στην ομάδα που επιβλέπει όλα τα δεδομένα.

Για το νοσοκομείο Σωτηρία, τόνισε ότι νοσηλεύονται με κοροναϊό λίγοι περισσότεροι από 300 ασθενείς εκ των οποίων περίπου οι 80 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σε όλη την Αττική η κάλυψη σε ΜΕΘ είναι γύρω στο 90%.

Στα όριά τους τα νοσοκομεία
Η μεγάλη μάχη δίνεται για ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Στο 91% η πληρότητα με 14 κενές κλίνες χθες το βράδυ.

Κρούσματα και εισαγωγές αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Χθες εντοπίστηκαν 1784 νέα κρούσματα, 39 ασθενείς κατέληξαν και 367 βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη. Της επιδημιολογικής κούρσας ηγείται η Αττική με 880 μολύνσεις, 103 η Αχαΐα, 183 η Θεσσαλονίκη και 42 το Ηράκλειο.

Τούτων δοθέντων η παράταση του lockdown στην Αττική είναι δεδομένη, καθώς στην εξίσωση μπήκε και ο άγνωστος χ των μεταλλάξεων.

Η βρετανική μετάλλαξη πλέον κυριαρχεί σε Αττική αλλά και Κρήτη με την ανησυχία των ειδικών να είναι έντονη, καθώς αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού.

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής μπαίνουν κι άλλες περιοχές όπως η Κόρινθος, η Αρκαδία, ενώ θα εξεταστούν εκ νέου και τα δεδομένα για τη Θεσσαλονίκη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS