Κορωνοϊός: Περισσότερο ταλαιπωρία η επαναλοίμωξη παρά νόσηση - Ξεκάθαρο το όφελος της τέταρτης δόσης εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

Κορωνοϊός: Περισσότερο ταλαιπωρία η επαναλοίμωξη παρά νόσηση - Ξεκάθαρο το όφελος της τέταρτης δόσης εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και τοποθετήθηκε επί της έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, των εμβολίων αλλά και επί του κινδύνου εκδήλωσης νέου κύματος πανδημίας το φθινόπωρο.

«Είναι περισσότερο ταλαιπωρία η επαναλοίμωξη παρά νόσηση. Οι άνθρωποι που κάνουν επαναλοιμώξεις σπανίως κάνουν σοβαρή λοίμωξη. Αν έχω αρρωστήσει πριν από 2 χρόνια και νοσήσω τώρα, αυτό λέγεται επαναλοίμωξη, ωστόσο η νόσηση που είχα τότε σπάνια με προστατεύει. Εάν νόσησα τον Ιανουάριο και τώρα νοσήσω πάλι η νόσηση είναι πιο ελαφριά», ανέφερε αρχικά.

Για την άρση των μέτρων ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων είναι πολυπαραγοντική. Έχει επικρατήσει το στέλεχος Ο4 και το Ο5 που είναι πολύ πιο μετατοδικό αλλά όχι τόσο νοσογόνο, κάνει πιο έντονο πυρετό. Επιπλέον, αυτό έχει συμβεί την περίοδο που ήρθησαν όλα τα μέτρα, ωστόσο η εικόνα της Ελλάδας το επέτρεπε, είναι και η χώρα μας μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και έπρεπε να γίνει. Το τρίτο είναι ότι τα εμβόλια και 3η δόση, η οποία δεν έγινε από όλους, είχαν γίνει πριν από αρκετό καιρό».

Για την 4η δόση ξεκαθάρισε πως, «πολλοί γιατροί γεμίζουν με αμφιβολία τον κόσμο σχετικά με την 4η δόση. Αυτή τη στιγμή από τους διασωληνωμένους ασθενείς, οι 40 από τους 95 είναι κάτω των 65 ετών. Έχουν γίνει πολλές μελέτες σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, που το όφελος είναι ξεκάθαρο, και έχουμε λίγα στοιχεία για τους νεότερους ανθρώπους, που ξέρουμε ότι ωφελεί, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το ποσοστό. Θα ωφελούσε όλους τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση, γιατί θα αύξανε τα αντισώματά τους, των κυττάρων που υπάρχουν για να αντιμετωπίσουν τον ίο, δεν πρόκειται να πάθει κανένας τίποτα. Στις νέες ηλικίες, όποιος και αν κάνει την 4η δόση δεν θα πάθει τίποτα».

Δείτε το βίντεο

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS