Ποια επιπλέον μέτρα εξετάζονται για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown

Ποια επιπλέον μέτρα εξετάζονται για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown

Η πιθανότητα επιβολής νέου γενικού lockdown έχει αποκλειστεί ρητά και κατηγορηματικά από τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτόν τον γνώμονα αποφασίστηκαν τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη Δευτέρα, η αποτελεσματικότητα των οποίων θα επανεξετάζεται κάθε εβδομάδα από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Το διάστημα έως τις 13 Δεκεμβρίου θεωρείται κρίσιμο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα επικρατεί έως τότε στα νοσοκομεία καθώς και από την πορεία των εμβολιασμών, ιδιαίτερα των ηλικιών πάνω από 60 που πρέπει να θωρακιστούν με την τρίτη δόση.

Παρόλα αυτά, το plan B της κυβέρνησης περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα που αν χρειαστεί να εφαρμοστούν για να πιέσουν ακόμα περισσότερο τους ανεμβολίαστους, δηλαδή εκείνους που λόγω άγνοιας, ιδεοληψίας ή εμμονών επιμένουν έως τώρα να βάζουν νάρκη σε ολόκληρη την κοινωνία με τη στάση τους.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

· Rapid test στα σουπερμάρκετ

· Click away για ανεμβολίαστους

· Χρήση διπλής μάσκα ΜΜΜ, ffp2 (σ.σ οι ενισχυμένες)

Ένα ακόμη μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ