Κορωνοϊός: Στα 300.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα - Το θετικό στοιχείο των ελαχίστων σοβαρών λοιμώξεων

Κορωνοϊός: Στα 300.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα - Το θετικό στοιχείο των ελαχίστων σοβαρών λοιμώξεων

Αυξητηκά συνεχίζει το νέο κύμα κοροναϊού που πλήττει τη χώρα, καθώς την Τετάρτη η μέρα έκλεισε με περισσότερες από 350 νέες εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, οι νοσηλευόμενοι αυτή τη στιγμή ανέρχονται στους 2,181, η πλειονότητα εκ των οποίων βρίσκεται σε απλές κλίνες, ενώ σχεδόν 1.710 ασθενείς νοσηλεύονται στις έξτρα κλίνες που έχουν δεσμευθεί για τις ανάγκες της περίοδου. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) κάνουν ισχυρή σύσταση για τη χορήγηση δεύτερης ενισχυτικής δόσης για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, τα ενεργά κρούσματα της περιόδου καταγράφονται στα 300.000, ενώ οι σοβαρές περιπτώσεις είναι στις μερικές εκατοντάδες. Θετικό στοιχείο θεωρείται το ότι παρά τις -πάνω από 350- καθημερινές εισαγωγές, δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στα εξιτήρα από τα νοσοκομεία.

Η πίεση που δέχεται ξανά το ΕΣΥ οδήγησαν σε επικαιροποίηση των σχεδίων που ίσχυαν και κατά τα προηγούμενα πανδημικά κύματα, με το σύστημα Υγείας να προσπαθεί να προτεραιοποιήσει όλους τους ασθενείς και ενεργοποιείται η νοσηλεία non covid περιστατικών σε δομές του ιδιωτικού τομέα υγείας. Παράλληλα και σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, το μοντέλο νοσηλείας των κρουσμάτων κοροναϊού ενδέχεται να αλλάξει από το Σεπτέμβριο, όπου και αναμένεται να ενταχθούν αδιακρίτως όλες οι δομές στο σύστημα περίθαλψης. «Τα μονοθεματικά νοσοκομεία covid του ΕΣΥ δεν θα ισχύσουν στην επόμενη φάση της επιδημίας και εξετάζεται η δυνατότητα της επιλογής του ιδιωτικού νοσοκομείου από τους ίδιους τους ασθενείς» ανέφερε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα, στο κέντρο της πανδημίας βρίσκεται ξανά η Αττική, καθώς στο Λεκανοπέδιο βρίσκεται το επίκεντρο των μολύνσεων, με την ανάλογη καταγραφή των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Για παράδειγμα, την Τετάρτη έγιναν 37 εισαγωγές στο Λαϊκό, 22 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 18 στο Σωτηρία, 15 στο Σισμανόγλειο, 12 στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Επίσης, έγιναν 9 εισαγωγές παιδιών στα Παιδιατρικά νοσοκομεία. Άλλες 30 εισαγωγές έγιναν στα νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ κινητικότητα καταγράφηκε στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Καλαμάτας, Ιωαννίνων.

Ακόμη, τους 472 έχουν φτάσει οι ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη covid που χρειάζονται νοσηλεία σε ειδικές Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS