Κοροναϊός: Στο «μάτι του κυκλώνα» η Αττική - «Παράθυρο αισιοδοξίας» για την εστίαση με άνοιγμα catering και εκδηλώσεων

Κοροναϊός: Στο «μάτι του κυκλώνα» η Αττική - «Παράθυρο αισιοδοξίας» για την εστίαση με άνοιγμα catering και εκδηλώσεων

Στο μάτι της πανδημίας βρίσκεται η Αττική με τα αυξανόμενα κρούσματα κοροναϊού.

Η πορεία της πανδημίας προκαλεί πίεση στο ΕΣΥ, με ειδικούς και κυβέρνηση να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ενδεικτικό της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας του Λεκανοπεδίου είναι ότι γεγονός ότι στην Αττική εντοπίστηκαν 680 νέες μολύνσεις, στο σύνολο 1.424 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στη χώρα για το Σάββατο.

Την ίδια στιγμή προς παράταση οδεύει το lockdown στην Αττική, με τους επιστήμονες ωστόσο να εξετάζουν το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων εντός Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή γρίφο αποτελεί το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τους ανθρώπους της εστίασης να βρίσκονται σε απόγνωση.

«Παράθυρο» για την εστίαση
Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα θα αφορά μόνο την εστίαση και θα διατεθεί προκειμένου να στηριχθεί ο εν λόγω τομέας, καθώς υπέστη μεγάλες απώλειες από την πανδημία.

«Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με την ΓΣΕΒΕΕ και σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο στην εστίαση για να στηρίξουμε τον κλάδο περαιτέρω ενόψει του ανοίγματος», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα εκτίμησε ότι σύντομα κομμάτι του catering θα επαναλειτουργήσει. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα γίνει περίπου στις αρχές του Μαΐου. Από αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση – διακινδυνεύω να πω - να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις», είπε σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής.

Η κατάσταση στη χώρα
Σταθερά στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αττική, η οποία είναι εδώ και δέκα ημέρες σε καθεστώς καθολικού lockdown. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η οποία συνεχίζει να παρουσιάζει αυξημένο αριθμό μολύνσεων. Από κοντά… σταθερά και η Αχαΐα.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο καταγράφονται 680 μολύνσεις (σχεδόν οι μισές της χώρας), ενώ στη Θεσσαλονίκη 155 κρούσματα.

Το Λεκανοπέδιο βρίσκεται στο «μάτι» της πανδημίας, αφού σταθερά καταγράφει σχεδόν τα μισά εκ του συνόλου των κρουσμάτων στη χώρα.

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών καταγράφει 176 κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Πειραιάς με 143.

Σε 114 ανέρχονται οι νέες μολύνσεις στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ενώ υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα κρούσματα στον Βόρειο Τομέα με 78.

  • Δείτε αναλυτικά την κατανομή στην Αττική:
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 168
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 123
  • Πειραιάς 108
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 82
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 66
  • Ανατολική Αττική 71
  • Δυτική Αττική 44
  • Νησιά του Αργοσαρωνικού 18

Ανησυχία προκαλεί η Αχαΐα, η οποία βρίσκεται επίσης σε καθολικό lockdown, μετρά 65 μολύνσεις.

Ανησυχητικά είναι τα νούμερα της Εύβοιας με 43 κρούσματα και της Αιτωλοακαρνανίας με 42

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ