Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τα έξι κρούσματα της μετάλλαξης Κράκεν στην Ελλάδα - Πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται

Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τα έξι κρούσματα της μετάλλαξης Κράκεν στην Ελλάδα - Πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται

Έφτασε και στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή «Kraken», σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για γρίπη και κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η υποπαραλλαγή XBB.1.5 έχει ανιχνευτεί συνολικά σε 6 δείγματα στη χώρα μας, ενώ τρία από αυτά προέκυψαν κατόπιν αναδρομικού ελέγχου των δειγμάτων της υποπαραλλαγής XBB των προηγούμενων εβδομάδων.

Τι αναφέρει η Παγώνη

«Είναι πολύ μεταδοτική συγκριτικά με τις άλλες υποπαραλλαγές, γιατί ανήκει στην ομάδα Όμικρον. Το καλό είναι πως τα συμπτώματά της είναι απλά, όπως ενός κρυολογήματος. Το σημαντικό είναι πως δεν κάνει πνευμονίες», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

Ερωτώμενη για τα φάρμακα με τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό, αρχικά επισήμανε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αντιβιοτικά.

«Οι άνω των 60 ετών μπορούν να πάρουν το αντιικό, γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα, από κει και έπειτα φοράμε τη μάσκα μας και είμαστε για λίγες μέρες απομονωμένοι», πρόσθεσε.

Κατόπιν, τόνισε τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει από ειδικευόμενους σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν το προσωπικό του νοσοκομείου θα κάνει στάση εργασίας την Τρίτη 17/1.

«Έχουμε ζητήσει και προσπαθεί να λυθεί το πρόβλημα από τη διοίκηση και θα προχωρήσουμε και στο υπουργείο», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ