Κοροναϊός: Την Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα σκευάσματα – Ολα όσα πρέπει να ξέρετε

Κοροναϊός: Την Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα σκευάσματα – Ολα όσα πρέπει να ξέρετε

Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 400.000 δόσεις - ενισχυμένων με την παραλλαγή Omicron - εμβολίων 


Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κοροναϊού.

Όπως ενημέρωσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα βρίσκεται σε λειτουργία και πλέον όσοι προβλέπεται έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, τα επικαιροποιημένα εμβόλια στηρίζονται στην m-RNA τεχνολογία και είναι αποτελεσματικά έναντι των παραλλαγών του κοροναϊού Ομικρον 1, Ομικρον 2, Όμικρον 2.7 και Ομικρον 5.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 400.000 δόσεις -ενισχυμένων με την παραλλαγή Omicron- από τις Pfizer/BioNTech (Comirnaty Original/Omicron BA.1) και αναμένεται να παραληφθούν άλλες 400.000 την επόμενη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα αναμένουμε 200.000 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου της Moderna(Spikevax Bivalent Original/Omicron BA.1).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ