Κορωνοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιοι δεν χρειάζεται να την κάνουν

Κορωνοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιοι δεν χρειάζεται να την κάνουν

Διευκρινίσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου, που προς το παρόν έχει αποφασιστεί για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών, έδωσε χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν την τρίτη δόση

Όπως είπε η κα Θεοδωρίδου, άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου.

Με ποιο εμβόλιο

Σημειώνεται ότι στην τρίτη δόση εμβολιασμού θα χορηγείται κατά κύριο λόγο το εμβόλιο της Pfizer.

Για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, η κα Θεοδωρίδου ανέφερε πως αναμένεται απόφαση, ωστόσο το πιο πιθανό είναι η αναμνηστική δόση να γίνεται ή με mRNA εμβόλιο, ή πάλι με Johnson & Johnson.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η καθηγήτρια, τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια, θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ από εκεί και πέρα:

  • Όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο
  • Όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να κάνουν το ίδιο ή να προχωρήσουν με mRNA εμβόλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ίδια εξήγησε ότι το εμβόλιο Pfizer είναι ακριβώς αυτό που χρησιμοποιήθηκε και στον βασικό εμβολιασμό, δεν έχει αναθεωρηθεί η σύνθεσή του λόγω μεταλλάξεων καθώς έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ