Κορωνοϊός: 312 κρούσματα στην Αττική, μειωμένες οι μολύνσεις στο κέντρο της Αθήνας

Κορωνοϊός: 312 κρούσματα στην Αττική, μειωμένες οι μολύνσεις στο κέντρο της Αθήνας

Τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.Σε σύνολο 716 νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, η Αττική καταγράφει τα 312, με τις διαγνώσεις στο κέντρο τη Αθήνας να ανέρχονται σε 71 το τελευταίο 24ωρο. 52 κρούσματα διαπιστώνονται στον βόρειο τομέα και 53 στον δυτικό τομέα Αθηνών.

pinakas krousmata koronoios katanomi 28 01 2021Η Θεσσαλονίκη καταγράφει το τελευταίο 24ωρο 62 κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ 37 εντοπίζονται στην Αχαΐα και 24 στην Εύβοια.
pinakas dyo krousmata koronoios katanomi 28 01 2021

Χθες, μόνο στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν 104 κρούσματα, από τα 405 που ανιχνεύτηκαν συνολικά στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Το κέντρο της Αθήνας, μαζί με τα βόρεια προάστια είναι αυτά που προβληματίζουν περισσότερο, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να αναφέρει χθες πως οι περιοχές αυτές, μαζί με την Αττική, είναι ανάμεσα στις 9 που βρίσκονται στο όριο να χαρακτηριστούν «κόκκινες».

Εν όψει αποφάσεων για σκληρότερα μέτρα η Επιτροπή
Θυμίζουμε πως τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζουν σήμερα το βράδυ, είναι αποφασισμένα να προτείνουν στην κυβέρνηση αυστηρά μέτρα, ειδικά για την Αττική, προκειμένου να αποφύγει η χώρα μας ένα τρίτο καταστροφικό κύμα.

Ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων αλλά και ειδικότεροι επιδημιολογικοί παράγοντες που θα εξεταστούν σήμερα αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες αποφάσεις. Η περίοδος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στη «δίνη του κυκλώνα», σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις των εταιρειών στις παραδόσεις εμβολίων.

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, κλίνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως και η Αττική είναι ένα βήμα πριν να γίνει «κόκκινη», σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS