Κορωνοϊός: 32.694 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 80 θάνατοι και 640 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 32.694 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 80 θάνατοι και 640 διασωληνωμένοι

Εμβολιασμός: Πράσινο φως για τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους

Σε 32.694 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν 80 θάνατοι ( 85 χθες). Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 640 ασθενείς (654 χθες).

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν 27.776 κρούσματα και 85 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 654 ασθενείς. Μία εβδομάδα πριν, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, είχαν ανακοινωθεί 50.126 κρούσματα και 61 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 619 ασθενείς.

Εμβολιασμός: Πράσινο φως για τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους
Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανοσοκατεσταλμένους, οι ειδικοί αποφάσισαν ότι η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών θα μπορεί να λάβει την τέταρτη δόση 3-6 μήνες μετά τη χορήγηση της τρίτης.

Η απόφαση αφορά ασθενείς με αιματολογικά και ογκολογικά προβλήματα που βρίσκονται υπό θεραπεία, ανθρώπους που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, μεταμοσχευθέντες και ασθενείς με ρευματοπάθειες ή με νεφρική ανεπάρκεια.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τα ραντεβού είναι έτοιμη. Αναφορικά με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «δεν έχει εγκριθεί».

Προς παράταση των περιοριστικών μέτρων
Την ίδια ώρα, σε παράταση των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της επέλεασης της μετάλλαξης Όμικρον προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι βρίσκεται μόνο το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, ενώ για τα τον αριθμό των θεατών στα γήπεδα δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο για αλλαγή αυτή την ώρα, ειδικά με τον αριθμό των κρουσμάτων στα ύψη.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «είναι πρόωρο να μιλήσουμε για άρση ή χαλάρωση των μέτρων», σημειώνοντας ότι «περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής» η οποία συνεδριάζει την Τετάρτη. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη προσοχής, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να εκπέμψει η κυβέρνηση λάθος μηνύματα. Ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε «σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», επισημαίνοντας πως πάντα οι εισηγήσεις επιτροπής λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι «εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», σημειώνοντας ότι «η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι κυκλική και τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν απόδοση». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ορισμένα από τα μέτρα ελήφθησαν με γνώμονα την εορταστική περίοδο «όπως λόγου χάρη η μουσική» και ενδεχομένως δεν υπάρχει πλέον λόγος να ισχύουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ