Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία -Σενάρια να ανοίξουν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας

Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία -Σενάρια να ανοίξουν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας

Ανοικτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μετατεθεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κάνει τους λοιμωξιολόγους να ξανασκέπτονται την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα αλλά και της υπ. Παιδείας, τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας (καθημερινά ανακοινώνονται πάνω από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα) έχει ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο η έναρξη να γίνει αργότερα, όταν οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.


Σήμερα οι ανακοινώσεις Κεραμέως για τα σχολεία

Στις 16:00 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των εκπαιδευτικών δομών για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Σήμερα δηλαδή θα αποσαφηνιστεί και το αν τελικά η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, η εάν θα παραταθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κατά μια εβδομάδα, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Γώγος: Η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντινή ημερομηνία με τη 14η

«Αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτεμβρίου, θα πράξουμε αναλόγως» επισήμανε ο καθηγητής. Η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντινή ημερομηνία με τη 14η Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από την άλλη, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος για το θέμα της ασφάλειας όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό: «Έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα». «Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψουν να μεταδίδουν».

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα εντός των σχολικών αιθουσών. Σημειώνεται ότι όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση οι μάσκες θα διανέμονται δωρεάν από την πολιτεία. Την ίδια ώρα, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των σχολείων -κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων- ενώ αντισηπτικά θα υπάρχουν σε κάθε αίθουσα με με ευθύνη των δήμων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS