Κορωνοϊός: Ανησυχία από τους αριθμούς, αποφεύγεται το γενικό lockdown

Κορωνοϊός: Ανησυχία από τους αριθμούς, αποφεύγεται το γενικό lockdown

Παραμένει η έντονη ανησυχία των ειδικών για τους ρυθμούς εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα ο αριθμός των νεκρών από τον ιό ήδη ξεπερνάει τους 400.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 267 νέα περιστατικά μολύνσεων, εκ των οποίων τα 239 αποτελούν εγχώρια κρούσματα.

Στην Περιφέρεια Αττικής, όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καταγράφηκαν 123 περιστατικά. Ο συγκεκριμένος αριθμος είναι σαφώς μικρότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί των Σαββατοκύριακων είναι παραδοσιακά χαμηλότεροι σε σχέση με τις καθημερινές, κάτι το οποίο ενδεχομένως αποδίδεται στα λιγότερα τεστ.

Την ίδια ώρα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 ανήλθαν σε επτά, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από την αρχή της πανδημίας σε 405. Όσον αφορά το κρίσιμο μέγεθος των διασωληνωμένων, ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε ότι ανέρχονται σε 79, αριθμός επίσης μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις οποίες ξεπερνούσε σταθερά τους 80.

Στο μεταξύ, από το βράδυ της Παρασκευής, βρίσκεται σε εξέλιξη ειδικό σχέδιο της Αστυνομίας, με στόχο την αποφυγή των φαινομένων συνωστισμού και συγχρωτισμού σε πλατείες και δημόσιους χώρους, κάτι το οποίο -σύμφωνα με τους ειδικούς- συνιστά κλειδί για την ανάσχεση της διασποράς του ιού.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προειδοποίησε την Παρασκευή ο Γκίκας Μαγιορκίνης, το β' κύμα στην Ελλάδα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν σε σταθερή βάση τα 300. Παρατήρησε δε, ότι η πανδημία είναι δυσανάλογη στη χώρα, με την Αττική να «κρατά τα σκήπτρα» σε σχέση με τη περιφέρεια. Κάλεσε τέλος, όλους τους πολίτες να θεωρούν εαυτό εν δυνάμει κρούσμα, ενώ απηύθυνε έκκληση για χρήση μάσκας και τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι του Σαββάτου, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γενικού lockdown, παραπέμποντας στις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ