Κορωνοϊός: Η έρευνα του ΑΠΘ χτυπά «καμπανάκι» για τη Θεσσαλονίκη και το αυξημένο ιικό φορτίο

Κορωνοϊός: Η έρευνα του ΑΠΘ χτυπά «καμπανάκι» για τη Θεσσαλονίκη και το αυξημένο ιικό φορτίο

Η έρευνα του ΑΠΘ δείχνει το πόσο ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυξητική παραμένει η ημερήσια τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εξέλιξη των μετρήσεων από δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου:

Η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων δηλαδή της Τετάρτης 03/03 και της Πέμπτης 04/03, είναι

  • αυξημένη κατά 15% σε σχέση τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 1/3 και της Τρίτης 2/3
  • σταθερή (αύξηση μικρότερη του 3%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 24/2 και Πέμπτης 25/2

Όπως φαίνεται στα συνημμένα διαγράμματα που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου των τελευταίων δύο ημερών είναι αντίστοιχες των τιμών που μετρήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2020, δηλαδή πριν την δραματική αύξηση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Οι μετρήσεις του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021 είναι μεν αυξητικές αλλά δεν ακολουθούν την εκθετική συμπεριφορά του Οκτωβρίου 2020», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δρ. Μ. Πεταλά, επικεφαλής της ομάδας υποδοχής των λυμάτων στο ΑΠΘ και πιο συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Τεχνικής και Σχεδιασμού Περιβάλλοντος του Tμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
Gla 2024 03 19 09.17.18

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 19|03|24 14:49

Nέα Mercedes-Benz GLA ... Upper Class [test]

 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS