Κορωνοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ -«Φλέγεται» η Αττική, τα αρνητικά ρεκόρ

Κορωνοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ -«Φλέγεται» η Αττική, τα αρνητικά ρεκόρ

Την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού κορυφώνεται, η κατάσταση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ χτυπά «κόκκινο».

Οι διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ της Αττικής είναι ελάχιστες, την ώρα που οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 700, κάποιοι εκ των οποίων όπως καταγγέλουν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κρεβάτι στη Μονάδα.

Ρεκόρ διασωληνωμένων -στις εφημερίες του ΕΣΥ ο Ερυθρός Σταυρός

Ηδη σε εθνικό επίπεδο οι νοσηλευμένοι ασθενείς ξεπερνούν τους 5.000, ενώ χθες οι διασωληνωμένοι «άγγιξαν» τους 700 για πρώτη φορά, καθώς είναι πλέον 699, με πάνω από τους μισούς να βρίσκονται στην Αττική.

Σύμφωνα με τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, σήμερα προστίθενται στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα Non Covid περιστατικά το 251 ΓΝΑ και ο Ερυθρός Σταυρός αποκλειστικά για νοσηλεία Covid περιστατικών.

Στις επάλξεις οι 206 επιστρατευμένοι γιατροί

Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη στα νοσοκομεία όπου η επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών έχει βοηθήσει μεν, ωστόσο αυτό που λένε οι γιατροί πως είναι επιτακτικό, είναι να βρεθούν και νέες κλίνες. Οι 206 γιατροί έχουν τοποθετηθεί στα δημόσια νοσοκομεία και κυρίως στο Σισμανίγλειο, τον Ερυθρό Σταυρό, το Αττικό και το Θριάσιο, όπως αναφέρει το MEGA. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το ποσοστό των γιατρών που ανταποκρίθηκαν στην επιστράτευση αγγίζει το 90%.

Μιλώντας στο MEGA, η λοιμωξιολόγος του Κρατικού Νικαίας, που εφημέρευε τη νύχτα,  Όλγα Κοσμοπούλου, σημείωσε ότι το νοσοκομείο περίμενε μία δύσκολη βραδιά.

«Στη εφημερία έχουν ήδη εξεταστεί πάνω από 65 περιστατικά Covid και έχουν εισαχθεί 27. Έχουμε πέντε διασωληνωμένους με Covid σε κοινούς θαλάμους και προβλέπεται δύσκολη η νύχτα» έλεγε χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων.

«Δεν είναι μόνο τα χέρια που λείπουν, δεν είναι μόνο οι κλίνες που λείπουν. Αυτοί οι συνάδελφοι πώς θα δουλέψουν με τι συσκευές μόνιτορ, με τι οξύμετρα, με τι αναπνευστήρες; Ούτως ή άλλως έχουμε οριακό αριθμό υλικού», ανέφερε.

Κορωνοϊός: Φλέγεται η Αττική, σταθεροποιείται το ιικό φορτίο στα λύματα

Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τρία ακόμη θλιβερά ρεκόρ: σε σύνολο κρουσμάτων, σε διασωληνωμένους και σε αριθμό κρουσμάτων στην Αττική.

Τα κρούσματα έφτασαν χθες τα 3.586, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανέρχεται πλέον σε 699, ενώ 51 πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Από τα 3.586 κρούσματα, τα 1.779 αφορούν την Αττική, αριθμός που αποτελεί θλιβερό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας για το Λεκανοπέδιο. Ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας όπου εντοπίστηκαν 470 μολύνσεις, ενώ και ο Πειραιάς καταγράφει υψηλό από την έναρξη της πανδημίας, με 320 μολύνσεις.

Αυξημένος ο αριθμός νέων κρουσμάτων και στην ανατολική Αττική, με 244 μολύνσεις, 282 καταγράφηκαν στα δυτικά προάστια των Αθηνών, ενώ 180 νέα περιστατικά κορωνοϊού σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον βόρειο τομέα Αθηνών.

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη «άγγιξε» τα 400 κρούσματα, με 398 νέες μολύνσεις του κορωνοϊού, ενώ 161 περιστατικά εντοπίζονται στην Αχαΐα, 82 στην Κοζάνη, 89 στη Λάρισα και 60 στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην Μακεδονία μάλιστα αρκετές περιοχές εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων καθώς εκτός από την Θεσσαλονίκη, η Πέλλα μετρά 53 κρούσματα, η Χαλκιδική 48, η Ημαθία 37, το Κιλκίς 31, η Πιερία 23, οι Σέρρες 36, η Κοζάνης 82 και η Καστοριά 28.

Το μοναδικό θετικό στοιχείο που προκύπτει από την χθεσινή ημέρα είναι η ανάλυση του ιικού φορτίου στα λύματα των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μία σταθεροποίηση. Σημαντική μείωση παρουσιάζουν οι περιοχές του Ηρακλείου (-87%) και της Πάτρας (-25%), ενώ στο -27% είναι το ποσοστό της μείωσης στα λύματα της Αττικής. Μόνο στα Χανιά (+25%) παρατηρείται μία αξιοσημείωτη αύξηση και αυτή την εβδομάδα όπου το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS