Δερμιτζάκης: Μάσκα παντού, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας -Τι μπορεί να συνέβη στο γηροκομείο

Δερμιτζάκης: Μάσκα παντού, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας -Τι μπορεί να συνέβη στο γηροκομείο

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, ανησυχούν τόσο την κυβέρνηση όσο και τους ειδικούς.

Μιλώντας στο MEGA ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γευνεύης τόνισε ότι η χρήση της μάσκας παντού είναι επιβεβλημένη. «Ένα μέτρο που θα πρέπει να γίνει επειγόντως και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει γιατί σε άλλες περιοχές που υπήρχε τέτοια κρίση υπήρχε αυτό το μέτρο, είναι μάσκα παντού και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας».

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στην χρήση μάσκας αφού πολλοί δεν την χρησιμοποιούν συνέχεια ή ορθά, ενώ υπογράμμισε ότι η χρήση της θα πρέπει να γίνεται από όλους και παντού, αφού έτσι γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος. «Όταν φοράμε μάσκα η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη», σημείωσε.

«Έσπασε το πρωτόκολλο στον Άγιο Παντελεήμονα»

Αναφερόμενος στα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι κάπου έσπασε το πρωτόκολλο. «Κατά πάσα πιθανότητα κάπου παραβιάστηκε το πρωτόκολλο. Δηλαδή κάποιος ο οποίος ήταν θετικός ίσως δεν φορούσε μάσκα εκεί που έπρεπε, ίσως δεν τη φορούσε σωστά, ίσως έκανε κάποιες εκπτώσεις. Σε τέτοιες δομές τα πρωτόκολλα πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά».

Ο καθηγητής ιατρικής σημείωσε ότι είναι σημαντικό και οι συγγενείς των τροφίμων να τηρούν όλους τους κανόνες, ενώ θα πρέπει να δουν και αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα γηροκομεία που έχουν επιλέξει. «Φαίνεται αν μια δομή έχει τη σωστή φιλοσοφία στα πρωτόκολλα». Σημαντική είναι η ατομική ευθύνη που φέρει ο καθένας, καθώς «η πολιτεία δεν μπορεί να ελέγχει τον καθένα ξεχωριστά, είναι αδύνατο». Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας δείχνει ότι «πρώτον είναι πολύ καιρό και δεύτερον ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο εύρος παραβίασης πρωτοκόλλου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS