Κορωνοϊός: Διαδοχικό αρνητικό ρεκόρ με 21.657 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 60 θάνατοι και 635 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Διαδοχικό αρνητικό ρεκόρ με 21.657 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 60 θάνατοι και 635 διασωληνωμένοι

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των ειδικών, για να αξιολογήσει εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσει την εφαρμογή των μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά

 Νέο αρνητικό ρεκόρ με εκτόξευση κρουσμάτων -για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα- ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τον αριθμό των νέων περιστατικών να είναι για πρώτη φορά πενταψήφιος στη χώρα μας και υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με το χθεσινό ρεκόρ, λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα και ενώ ακολουθεί η Πρωτοχρονιά.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 21.657, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, ανακοινώθηκαν 60 θάνατοι (66 χθες). Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 635 ασθενείς (629 χθες).

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν 9.284 κρούσματα και 66 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 629 ασθενείς. Είχαν διενεργηθεί 95.147 τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 9,76%. Μία εβδομάδα πριν, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, είχαν ανακοινωθεί 6.424 κρούσματα και 77 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 661 ασθενείς.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 1.105.885, ενώ έχουν καταγραφεί 20.557 θάνατοι.

Πλεύρης: Νέα μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά, αν κριθεί απαραίτητο
Το πρωί, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι βασικός σχεδιασμός είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα. Όπως είπε, βασικό κριτήριο για τη λήψη των αποφάσεων είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας.

ΑΠΘ: Η Όμικρον θα έχει κυριαρχήσει πλήρως στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 9 Ιανουαρίου
Η Όμικρον επικρατεί στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να κυριαρχήσει στις αρχές του νέου έτους, με βάση τις αναλύσεις της Ομάδας Επιδημιολογίας Λυμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα αστικά απόβλητα της πόλης. Η μετάλλαξη ανιχνεύτηκε στα λύματα πρώτη φορά στις 19 Δεκεμβρίου και μέσα σε 8 μέρες το ποσοστό της, συγκριτικά με το στέλεχος Δέλτα, αυξήθηκε εκθετικά.

Η μετάλλαξη Όμικρον έφερε παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων
Σημειώνεται ότι σε νέο ιστορικό υψηλό εκτοξεύτηκαν τη Δευτέρα τα νέα, ημερήσια κρούσματα Covid-19 ανά τον κόσμο, σύμφωνα με δεδομένα του πανεπιστημίου Johns Hopkins και της υπηρεσίας Our World in Data, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων δεν ακολουθεί την ίδια ανοδική τροχιά έως τώρα.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων περιστατικών ξεπέρασε τα 1,44 εκατομμύρια, καθώς δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπες με την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον. Η μοναδική φορά που είχαν διαπιστωθεί περισσότερα κρούσματα ήταν τον περσινό Δεκέμβριο, όταν η Τουρκία προσέθεσε ξαφνικά μεγάλο αριθμό προγενέστερων θετικών δειγμάτων, αφού έως τότε επί μήνες καταχωρούσε μόνο συμπτωματικούς ασθενείς, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σε ιστορικό υψηλό βρέθηκε χθες και ο κυλιόμενος μέσος όρος επταημέρου, δείκτης ο οποίος επιτρέπει στους επιστήμονες να παρακολουθούν την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων χωρίς να επηρεάζονται από στρεβλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν ημέρες συναθροίσεων, όπως η παραμονή των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο μέσος όρος επταημέρου ξεπέρασε τα 840.000 κρούσματα, τη στιγμή που μία εβδομάδα νωρίτερα είχε διαμορφωθεί στις 686.000 και στις αρχές Δεκεμβρίου μετα βίας υπερέβαινε τις 578.000.
Μείωση καραντίνας σε πέντε μέρες για ασυμπτωματικούς
Μείωση σε πέντε μέρες του χρόνου της καραντίνας από 10 που ίσχυαν, εισηγήθηκε στο μεταξύ η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS