Κορωνοϊός: Φτάσαμε τους 720.000 εμβολιασμούς

Κορωνοϊός: Φτάσαμε τους 720.000 εμβολιασμούς

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.«Οι εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων του κορωνοϊου είναι πάρα πολύ γρήγορες, τόσο που αν κανείς δεν ανοίξει βιβλίο ή ίντερνετ για 2 μέρες, κινδυνεύει να μείνει πίσω στη γνώση», επεσήμανε αρχικά η κ. Θεοδωρίδου.

Εκτός από την καθημερινότητά μας, η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά και την προληπτική ιατρική, ανέφερε κατά την  ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. 

Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά, είπε η καθηγήτρια, υπενθυμίζοντας ότι η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19. Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες.

«Τα κενά σε εμβολιασμούς μπορούν να εμφανίσουν άλλα λοιμώδη νοσήματα», επεσήμανε. Μάλιστα είπε πως τα υπόλοιπα εμβόλια πρέπει να γίνονται 14 μέρες πριν ή μετά από αυτό του κορωνοϊού.

Αναφέρθηκε επίσης και στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που έχει αδειοδοτηθεί για  ηλικίες άνω των 16 ετών και όπως είπε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να το κάνουν.

«Το εμβόλιο της Pfizer ενδείκνυται και για τα παιδιά, τους εφήβους άνω 16 ετών. Έτσι στις περιπτώσεις που έχουν αυξημένο κίνδυνο, μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο», σημείωσε η κ.Θεοδωρίδου χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στα παιδιά που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε: «Για τα παιδιά που δεν έχουν άλλα προβλήματα αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες κάτω των 16 ετών, ναι μεν γίνονται μελέτες από όλες τις εταιρείες, αλλά ο χρόνος που θα μπει στα παιδιά δεν είναι στο άμεσο μέλλον. Και θα χρειαστεί μεγάλη μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση για να εφαρμοσθεί στην παιδική ηλικία».

Σύμφωνα με νέα έρευνα «η εκρίζωση του κορωνοϊού είναι κάτι το ανέφικτο», επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδού, «μπορεί όμως να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας χωρίς να μας απειλεί και αυτό θα επιτευχθεί με την ανοσία που θα αποκτήσουμε με τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

 

Θεμιστοκλέους: Εχουμε ξεπεράσει τους 720.000 εμβολιασμούς
Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας και τη Δευτέρα, όπως ενημέρωσε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, πραγματοποιήθηκαν 30.000.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έχουν ξεπεράσει τους 720.000 στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού. Για τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι σήμερα παραλάβαμε από την εταιρία Pfizer 112.000 δόσεις.

Παράλληλα, ενημέρωσε, ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνει αναπλήρωση και των ραντεβού που χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS