Κορωναϊός: Ανοίγουν Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Κλειστά τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές - Επιστρέφει το click away

Κορωναϊός: Ανοίγουν Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Κλειστά τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές - Επιστρέφει το click away

Σε μια πολύ κρίσιμη καμπή στη «μάχη» της με τον κοροναϊό μπαίνει η χώρα μας, η οποία θέλει πάση θυσία να αποφύγει ένα τρίτο σφοδρότερο κύμα του φονικού ιού. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση προχωρά σε ανακοινώσεις νέων μέτρων, τόσο για το λιανεμπόριο, όσο και για διάφορους άλλους τομείς της ζωής μας.

Λίγο πριν την έναρξη της ενημέρωσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 941 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 260 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.764 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Ανοίγουν Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τις «κόκκινες», όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της, η επιτροπή λοιμωξιολλόγων της χώρας μας αποδέχτηκε την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, στις «κόκκινες» περιοχές, τα ψώνια να πραγματοποιούνται με click away και click in shop.

Επιστροφή στα θρανία με μέτρα

Φυσικά, η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων θα γίνει με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου. 

Τα μέτρα είναι:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • χρήση αντισηπτικών
  • σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
  • δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ

 Επιστροφή στο Click Away σε Αττική και «κόκκινες» περιοχές

Η κα. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου συνδέεται σε κάποιο βαθμό με κάποια κινητικότητα του πληθυσμού και ο χειμωνιάτικος καιρός έχει παίξει ρόλο στην επιδείνωση. Όπως τόνισε, ο Φεβρουάριος είναι ο χειρότερος μήνας από πλευράς επιδείνωσης των κλιματικών συνθηκών κάτι που επιτείνει την ανησυχία των ειδικών.

Ο στόχος της επιτροπής είναι να καθυστερήσει το τρίτο κύμα και να μειωθεί η αύξηση της επιδημιολογικής καμπύλης. «Επιθυμία της επιτροπής είναι να μειωθεί η κινητικότητα στις κόκκινες περιοχές» πρόσθεσε η λοιμωξιολόγος που τόνισε πως αυτός ήταν ο λόγος που η επιτροπή αποδέχτηκε την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για αγορές με ραντεβού και επιστροφή στις αγορές μέσω click away.

 Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Τα μέτρα για τα καταστήματα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στις «κόκκινες» περιοχές θα τεθεί σε εφαρμογή το click away και το click inside, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Κόκκινη» επισήμως η Αττική - Τι θα ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

«Στις κόκκινες» περιοχές μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, πλην των νήσων Αττικής, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που θέτει σε ισχύ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, από αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων:

Συγκεκριμένα από αύριο για την Π.Ε Αττικής (πλην των νήσων) ισχύει:

1- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4- Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS