Κορωνοϊός: «Φουντώνει» η διάδοση των κρουσμάτων στην περιφέρεια -Ψηλά Θεσσαλονίκη και Ρόδος

Κορωνοϊός: «Φουντώνει» η διάδοση των κρουσμάτων στην περιφέρεια -Ψηλά Θεσσαλονίκη και Ρόδος

Αυξημένη η διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, εν μέσω θερινής περιόδου, με αρκετές περιοχές της περιφέρειας αλλά και νησιά να ξεπερνούν τον τριψήφιο αριθμό περιστατικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 709 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Αττική, με 190 εξ αυτών στο κέντρο της Αθήνας, 112 στα δυτικά προάστια και 100 στην ανατολική Αττική.

Είναι ενδιαφέρον πως ο αριθμός των κρουσμάτων στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας εμφανίζεται συγκριτικά μειωμένος, αν παρατηρήσει κανείς την επιδημιολογική εικόνα άλλων περιοχών, κάτι που δικαιολογείται από την εξόρμηση μεγάλου μέρος των Αθηναίων σε νησιά και επαρχιακούς προορισμούς.

Περιφέρειες με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Έτσι, την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια σειρά από περιφερειακές ενότητες μοιάζει να «χτυπάει κόκκινο»: 113 μολύνσεις κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Μεσσηνία, 115 στην Αχαΐα και 86 σε Ηλεία και Καβάλα.

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, που εξακολουθεί για μια ακόμη ημέρα να καταγράφει πάνω από 300 περιστατικά ημερησίως. Συγκεκριμένα, σήμερα, η συμπρωτεύουσα σημειώνει 318 κρούσματα.

Καλύτερη η εικόνα στην Κρήτη

Ελαφρώς βελτιωμένη εμφανίζεται το τελευταίο 24ωρο η εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κρήτη, που καταγράφει 336 περιστατικά. Εξ αυτών, 151 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται στο Ηράκλειο, 102 στα Χανιά και 57 στο Ρέθυμνο.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα η Κρήτη ξεπέρασε σε μία ημέρα ακόμη και τα 500 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ οι Αρχές έχουν επιβάλει περιοριστικά μέτρα τόσο την ΠΕ Ηρακλείου όσο και στα Χανιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ