Κορωνοϊός: Παραμένει «κόκκινη» η Αττική -Αυξήθηκαν οι περιοχές σε αυστηρό lockdown

Κορωνοϊός: Παραμένει «κόκκινη» η Αττική -Αυξήθηκαν οι περιοχές σε αυστηρό lockdown

Η κατάσταση στην Αττική εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία καθώς για άλλο ένα 24ωρο, περίπου το 40% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο.

Την ώρα που οι ειδικοί είναι έτοιμοι να δώσουν «πράσινο φως» για το άνοιγμα στο λιανεμπόριο, η κατάσταση στην Αττική είναι αυτή που τους κάνει να ανησυχούν καθώς χθες από τα 671 νέα κρούσματα, τα 271 αφορούν την πρωτεύουσα.

Τα κρούσματα στην Δυτική Αττική που παραμένει σε καθεστώς αυστηρού lockdown ήταν 30, ενώ 32 είναι ο Δυτικός Τομέας Αθηνών. Υψηλότερα ήταν χθες τα νούμερα των κρουσμάτων ωστόσο σε Ανατολική Αττική (44) και Βόρειο Τομέα Αθηνών (46), ενώ αυξημένο είναι ξανά το φορτίο στο κέντρο της Αθήνας με 62 κρούσματα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Οσον αφορά την Θεσσαλονίκη, παραμένει σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων (69), ενώ η Αχαΐα σημείωσε τα περισσότερα (22) εκτός των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας.

Οι επτά περιοχές που προβληματίζουν

Οπως ανέφερε χθες ο κ. Κικίλιας, η ανησυχία παραμένει κυρίως για επτά περιοχές της χώρας, καθώς εκτός της Δυτικής Αττικής, τα περισσότερα, αναλογικά, κρούσματα, εντοπίζονται στις περιοχές Βοιωτίας, Λέσβου, Καλύμνου, Ροδόπης, Αργολίδας και Χαλκιδικής.

Ωστόσο η προσοχή παραμένει στραμμένη στην Αττική όπως είπε ο υπουργός, καθώς «είναι μια πολύ μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα, και τον τρόπο με τον οποίο κινείται η νόσος» έχουν τραβήξει την προσοχή των ειδικών και της κυβέρνησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ