Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται τα νέα κρούσματα -Επιμένει η διάδοση στην Αττική

Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται τα νέα κρούσματα -Επιμένει η διάδοση στην Αττική

Με βραδείς ρυθμούς η αποκλιμάκωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Αττική, όπου για μια ακόμη ημέρα καταγράφονται σχεδόν οι μισές νέες μολύνσεις από όσες εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, από τα 334 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, 162 εντοπίζονται στην Αττική, με 49 διαγνώσεις να αφορούν τον βόρειο τομέα και 42 το κέντρο της Αθήνας.


YN 2021 01 24 18.19.47

Την ίδια ώρα η Θεσσαλονίκη δείχνει σημάδια υποχώρησης της επιδημίας, καθώς σήμερα καταγράφονται μόλις 26 κρούσματα κορωνοϊού. Άλλωστε, στα ίδια επίπεδα παρέμενε το ιικό φορτίο στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τη διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ, όπως ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η σύγκριση των αναλύσεων από τα δείγματα της 13ης, 15ης και 18ης Ιανουαρίου, με τις αντίστοιχες προηγούμενες αναλύσεις της 6ης, 8ης και 11ης Ιανουαρίου, δείχνει πως η συγκέντρωση του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα αστικά υγρά απόβλητα παραμένει ουσιαστικά σταθερή από τις αρχές του έτους, παρουσιάζοντας στο διάστημα αυτό οριακές αυξομειώσεις.

11 εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Πέραν των εγχώριων, 7 κρούσματα είναι εισαγόμενα, ενώ 4 ακόμη εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στις υπόλοιπες περιφέρειες, εντοπίζουμε 10 κρούσματα σε Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα, 11 στη Λάρισα και 12 στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας. Στις υπόλοιπες περιοχές φαίνεται πως ο αριθμός νέων μολύνσεων είναι μονοψήφιος.

Γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού

Θα πρέπει να τονίσουμε πως, ως είθισται, την Κυριακή ο αριθμός των τεστ μειώνεται σημαντικά. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν περίπου 12.000 μοριακά και rapid test, έναντι περισσότερων από 30.000 μια ημέρα νωρίτερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS