Κορωνοϊός: Αλλάζουν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για να καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δέλτα - Αναπροσαρμόζεται και η τιμή τους

Κορωνοϊός: Αλλάζουν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για να καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δέλτα - Αναπροσαρμόζεται και η τιμή τους

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna θα αυξήσουν την τιμή των εμβολίων κατά της Covid που θα παραδώσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση διότι θα τα έχουν προσαρμόσει στις παραλλαγές του ιού, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Στεφάν Μπον επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

«Θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά κατά ορθολογικό τρόπο, προφανώς να μην εξαπατηθούμε, αλλά να έχουμε πιο απαιτητικά συμβόλαια, με προϊόντα προσαρμοσμένα στις παραλλαγές. Πιθανώς ναι, θα είναι λίγο πιο ακριβά όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά για όλους τους αγοραστές », αποκάλυψε ο Κλεμάν Μπον στο δίκτυο RFI, χωρίς να διευκρινίζει το ποσόν της αύξησης.

Το εμβόλιο της Pfizer θα περάσει από τα 15,5 ευρώ και 19,5 ευρώ και το εμβόλιο της Moderna από τα 19 ευρώ στα 21,5 ευρώ, αναφερόταν στο χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται στο περιεχόμενο των συμβολαίων με την ΕΕ.

«Τα προσαρμόζουν, αυτό απαιτείται από τα υπό διαπραγμάτευσιν συμβόλαια, στις παραλλαγές. Ζητείται επίσης το κύριο μέρος της παραγωγής, περίπου 300 συστατικών των εμβολίων, να παράγεται στο ευρωπαϊκό έδαφος», διευκρίνισε ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η αύξηση των τιμών συμπίπτει με την ανησυχία για την διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, ενώ οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια των Moderna και Pfizer/BioNTech παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι στην παραλλαγή αυτή.

Από το πρόγραμμα της από κοινού προμήθειας εμβολίων, η ΕΕ έχει προμηθευθεί 330 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer, 100 εκατομμύρια του εμβολίου της AstraZeneca, 50 εκατομμύρια εμβόλια της Moderna και 20 εκατομμύρια του εμβολίου της Johnson & Johnson.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS