Κορωνοϊός: Οι προειδοποιήσεις Μαγιορκίνη για τα κρούσματα σε Αττική και μεγάλα αστικά κέντρα- Περιμένουμε δύσκολο χειμώνα

Κορωνοϊός: Οι προειδοποιήσεις Μαγιορκίνη για τα κρούσματα σε Αττική και μεγάλα αστικά κέντρα- Περιμένουμε δύσκολο χειμώνα

Με τον χειμώνα να πλησιάζει και τα κρούσματα κορωνοϊού να μην μειώνονται, οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους, ιδιαίτερα στην Αττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Με το Λεκανοπέδιο να μετρά και χθες σχεδόν το 60% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως τα πράγματα το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, λόγω της έλευσης του χειμώνα, εκτός φυσικά και αν τηρηθούν κατά γράμμα τα όσα ζητούν από τους πολίτες οι ειδικοί.

«Περιμέναμε πως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική, η επιδημία θα είναι αρκετά πιο δύσκολο να καμφθεί. Είναι πλέον προφανές ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας», είπε χαρακτηριστικά και στάθηκε στο γεγονός ότι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες με ίδιο πληθυσμό που έχει πέσει ήδη σημαντικά η θερμοκρασία (ανέφερε το παράδειγμα της Ολλανδίας όπου τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πενταπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα), έχουν ανέβει και τα κρούσματα, κάτι που αναμένει, όπως είπε, να γίνει και στην Ελλάδα, όταν η θερμοκρασία πέσει σημαντικά.

«Για τους μήνες που έρχονται, θα χρειαστεί αρκετά μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση από όλους μας. Ωστόσο, μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνει ότι σε μεγάλο ποσοστό στην Ευρώπη, περίπου 60%, έχει επέλθει κόπωση από την παρατεταμένη επιβολή μέτρων. Είναι λογικό ο κόσμος να επιθυμεί την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

399 κρούσματα -Τα 213 στην Αττική

Οι αριθμοί καταδεικνύουν πάντως για άλλη μία φορά, την σκληρή αλήθεια για την Αττική. Από τα 399 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα 213 αφορούν το λεκανοπέδιο, δηλαδή το 60% των περιστατικών. Αυτή η αρνητική πρωτιά της Αττικής συνεχίζει να δικαιολογεί την αγωνία των επιστημόνων που ήδη έχει γίνει γνωστό πως εξετάζουν κι άλλα μέτρα στην Αττική, αν και περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των τελευταίων μέτρων, αυτές τις ημέρες.

«Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και έκτοτε βρίσκεται σε μία ενδιάμεσα σχετικά ήπια επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Τα κρούσματα κυμαίνονται μεταξύ 200-400, τις περισσότερες μέρες, με ήπιες αυξητικές τάσεις μεταξύ αρχές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου» περιέγραψε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας ο κ. Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση στα ΜΜΕ.

Κορωνοϊός: Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χάρτη με 4 επίπεδα προστασίας και μέτρων

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσεέναν χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, ο οποίος περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Τα επίπεδα αυτά είναι τα εξής:

Επίπεδο ένα: ετοιμότητας

επίπεδο 2: επιτήρησης

επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης

επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Οπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή θα εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής επιδημιολόγων ή και συχνότερα όταν επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Λεπτομέρειες για τον χάρτη θα γίνουν στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι, στους 423 οι θάνατοι

Την ίδια ώρα οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να αυξάνονται. Μετά τις καθοδικές τάσεις που έδειξαν οι αριθμοί την περασμένη εβδομάδα, τα τελευταία 24ωρα παρουσιάζεται νέα αύξηση, καθώς σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, ανέρχονται πλέον σε 87. Παράλληλα, ο αριθμός των θυμάτων έχει αυξηθεί σε 423, καθώς χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την απώλεια τριών πολιτών, ωστόσο ο αριθμός αυξήθηκε κατά άλλους τρεις.

Μία 42χρονη γυναίκα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν στην Πάτρα και ένας 87χρονος στον «Ευαγγελισμό» απεβίωσαν, όπως και ένας 67χρονος με υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν στο «Θριάσιο».

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Ελλάδα

33 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

7 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

213 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 9 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ευβοίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων το 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων το 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων τα 3 προέρχονται από ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με συρροή στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στο Καρατεπέ

19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ανακοινώνουμε 399 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες. 3.122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα (αργότερα στη διάρκεια της νύχτας έγιναν 423 με δύο άνδρες 87 και 67 ετών και μία γυναίκα 42 ετών να χάνουν τη ζωή τους). 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ