Κορωνοϊός: Οι περιοχές που προβληματίζουν, πέρα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα -Τι δείχνουν τα λύματα

Κορωνοϊός: Οι περιοχές που προβληματίζουν, πέρα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα -Τι δείχνουν τα λύματα

Οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με ορισμένες περιοχές, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, όμως στη λίστα προστέθηκε και η Δυτική Μακεδονία που εμφανίζει σημαντικά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Γι’ αυτό και συζητήθηκε χθες στην σύσκεψη που είχαν οι λοιμωξιολόγοι για την πανδημία. Για την περιοχή έκανε αναφορά στην χθεσινή ενημέρωση και ο Σ. Τσιόδρας, αναφέροντας ότι «υπάρχει εκθετική αύξηση 46% των νέων κρουσμάτων».

Στα ύψη τα κρούσματα κορωνοϊού -Τι δείχνουν τα λύματα στα μεγάλα κέντρα

Ο ΕΟΔΥ κατέγραψε χθες 4.309 κρούσματα, με την Αττική να «φλέγεται» καθώς εντοπίστηκαν 1.883 μολύνσεις. Από αυτά, το κέντρο της Αθήνας καταγράφει 486 περιπτώσεις, ενώ 289 έχουν τα δυτικά προάστια και 296 ο Πειραιάς.

Εξίσου μεγάλος όμως είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη όπου καταγράφηκε φετινό ρεκόρ με 622 περιπτώσεις. Στην Αχαΐα τα περιστατικά ανέρχονται σε 135, ενώ 108 καταγράφονται στη Λάρισα και 98 στην Κοζάνη. Στην Δυτική Μακεδονία καταγράφονται 34 κρούσματα από την Ημαθία, 90 από την Πέλλα, 21 από την Πιερία, 36 από τη Χαλκιδική και ισάριθμα από το Κιλκίς, 55 από τις Σέρρες, 73 από την Κοζάνη, 24 από την Καστοριά και 17 από τα Γρεβενά.

Και η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν δείχνει να βελτιώνεται το επόμενο διάστημα όπως δείχνουν και οι έρευνες στα λύματα. Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, αυξημένο είναι το ιικό φορτίο σε Βόλο, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη εμφανίζει αύξηση 56%, ενώ +88% εμφανίζει η Ξάνθη και 112% ο Βόλος.

Αντίθετα, σταθερή δείχνει η Αττική (-2%), ενώ σημαντική είναι η πτώση σε Ηράκλειο (-94%), Χανιά (-87%), Ρέθυμνο (-93%) και Λάρισα (-38%).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ