Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές σε ΜΕΘ, «γονατίζουν» τα νοσοκομεία στην Αττική

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές σε ΜΕΘ, «γονατίζουν» τα νοσοκομεία στην Αττική

Στο «κόκκινο» είναι τα νοσοκομεία στην Αττική καθώς ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται στις ΜΕΘ ολοένα και αυξάνεται.

Χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία της χώρας αυξήθηκε σημαντικά από 326 την προηγούμενη ημέρα σε 346, αποδεικνύοντας τη συνεχόμενη πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία. Σύμφωνα επίσης με το Mega, χθες μόνο στην Αττική έγιναν 152 εισαγωγές σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 39 στο Αττικόν, οι 28 στο Σισμανόγλειο και 25 στο Σωτηρία.

Παγώνη: Θα αυξηθούν οι εισαγωγές σε ΜΕΘ

Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα, οι κλίνες σε ΜΕΘ έχουν πλέον καλυφθεί, με το υπουργείο Υγείας ήδη να έχει σχεδιάσει την ανάπτυξη νέων κλινών στο Λεκανοπέδιο. Η κάλυψη των κλινών φτάνει το 85% σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ σε όλη την επικράτεια το ποσοστό ανέρχεται σε 64%.

«Περιμένουμε κάποια αύξηση καθώς είχαμε πάνω από 2.000 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες covid. Ενα 10% από αυτούς σίγουρα θα πάει σε διασωλήνωση γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι βαριές καταστάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις της στο Open τονίζοντας πως η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι από τις δυσκολότερες.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για την πανδημία -Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η πρόβλεψη του Νίκου Τζανάκη για αύξηση των κρουσμάτων η οποία όπως είναι αναμενόμενο θα οδηγήσει και σε νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ο καθηγητής πνευμολογίας ανέφερε πως σύμφωνα με το μοντέλο που έχει δημιουργηθεί στο πανεπιστήμιο Κρήτης, αναμένουν ως τις 5 Μαρτίου τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 2.000. Τόνισε δε πως αυτή την εβδομάδα θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων. Από τις 10 Μαρτίου ωστόσο προβλέπει βελτίωση της εικόνας και σημείωσε πως αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, τότε το Πάσχα θα κυλήσει καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ωστόσο, δύο τοποθετήσεις ειδικών χθες προβλημάτισαν για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, ανέφερε σε δηλώσεις του πως συμφωνεί με την άποψη του Αντ. Φαούτσι πως θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες ως το 2022.

Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια παιδολογίας και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε στην ενημέρωση του υπ. Υγείας πως ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει. «Η εκρίζωση του κορωνοϊού είναι κάτι το ανέφικτο. Μπορεί όμως να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας χωρίς να μας απειλεί και αυτό θα επιτευχθεί με την ανοσία που θα αποκτήσουμε με τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS