Κοροναϊός: Διευκρινίσεις για το πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα-Πού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες

Κοροναϊός: Διευκρινίσεις για το πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα-Πού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, από το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, ο Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, έκανε εκ νέου αυστηρές συστάσεις για την αυξημένη διασπορά ου ιού.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε ετοιμότητα. Και αυτό σημαίνει πιστή εφαρμογή των μέτρων από όλους μας χωρίς εξαιρέσεις», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς και στη συνέχεια έδωσε διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα:

Στη μετακίνηση εργαζομένων τη νύχτα, στις περιοχές που είναι στο 3 και 4: Οι δημοσιογράφοι μετακινούνται όπως μετακινούνταν και στο πρώτο Lockdown, δηλαδή με δημοσιογραφική ταυτότητα και βεβαίωση εργοδότη.

Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Η γνησιότητα επικυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Σε περιπτώσεις άλλων κατηγοριών εργαζόμενων, συμπληρώνουν αντίστοιχο έντυπο που βρίσκεται στο ΕΡΓΑΝΗ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα και βεβαίωση κίνησης που θα βρουν στο apografi.gov.gr. Και κατ εξαίρεση με βεβαίωση από τον προϊστάμενο.

Για τις μάσκες:

Εξαιρούνται όσοι κάνουν άσκηση σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο και μόνο κατά την άσκηση

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλλείματα, στις περιοχές επιπέδου 3 και 4

Στα αυτοκίνητα επιτρέπεται ο οδηγός να μη φοράει μασκα αν είναι μόνος του ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.

Στο θέμα της ζωντανής μουσικής, στο επίπεδο 3, απαγορεύεται η χρήση μικροφωνικής και το μουσικό σχήμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3 άτομα. Στα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ απαγορεύεται η ζωντανή μουσική και με όλους καθήμενους.

Μαγιορκίνης: Αύξηση 40% μέσα σε μία εβδομάδα στην Αττική

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στα στοιχεία της ημερήσιας επιδημιολογικής έκθεσης.

Συγκεκριμένα τόνισε πως το δεύτερο κύμα «φουντώνει» με 500.000 κρούσματα ανά ημέρα παγκοσμίως. Παράλληλα, είπε πως η επιδημία στην Ελλάδα επεκτάθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα με καθαρά γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά.

Τα κρούσματα στην Αττική την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη. Οι νέοι από 19-40 μολύνονται πιο εύκολα σε αυτή τη φάση της επιδημίας και «πρέπει να προσέχει αυτή η ηλικιακή ομάδα, να μην θεωρεί πως είναι άτρωτη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ