Κορωνοϊός: Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 6.500 κρούσματα γύρω στις 15 Αυγούστου -«Η Μύκονος ήταν σε έξαρση»

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 6.500 κρούσματα γύρω στις 15 Αυγούστου -«Η Μύκονος ήταν σε έξαρση»

Ανησυχία προκαλούν οι προβλέψεις των ειδικών για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ανέφερε ότι τα μοντέλα δείχνουν αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα το επόμενο διάστημα και 6.500 κρούσματα με βάση τα τεστ που γίνονται, γύρω στις 15 Αυγούστου.

Τόνισε, δε, ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να σταματήσει με έναν συνδυασμό αυξημένων self test και κινητών κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε συγκεκριμένα σημεία της χωράς όταν βλέπουμε να υπάρχει αλλαγή της τάσης επιδημιολογικά

«Σε έξαρση τα κρούσματα στη Μύκονο»

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στο νησί της Μυκόνου όπου επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα με απαγόρευση της μουσικής και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 6:00 το πρωί. «Τα κρούσματα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση», δήλωσε τονίζοντας ότι η κίνηση για νέα περιοριστικά μετρά στο νησί ήταν σωστή και στοχευμένη.

«Βουβή» η Μύκονος μετά το μίνι lockdown, χωρίς μουσική, άδεια σοκάκια τη νύχτα -Ποιες άλλες περιοχές βρίσκονται στο όριο για μέτρα

Για την απόφαση είχε προϊδεάσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας για το αυξημένο ιικό φορτίο στο νησί των Κυκλάδων. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έκαναν φτερά, τα πριβέ πάρτι σε βίλες έδιναν και τα νέα περιοριστικά μέτρα ήταν μονόδρομος. «Ήταν κάτι που περιμέναμε», λένε στο iefimefida.gr κάτοικοι του νησιού, με τους επιχειρηματίες να «βράζουν» ζητώντας άμεσα εξειδίκευση των μέτρων προκειμένου να μην χαθεί η τουριστική σεζόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάνω από 12 μεγάλα πριβέ κορωνοπάρτι, γίνονταν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σε βίλες, απόμερα σημεία, παραλίες και μεγάλα κλαμπ της Μυκόνου. Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η εξέλιξη τω ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί των ανέμων. Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουνίου η Μύκονος είχε μόλις 9 ενεργά κρούσματα, στις 7 Ιουλίου 65, ενώ στις 16 Ιουλίου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτοξεύθηκε στα 418.

Σημειώνεται ότι το 45% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δήλωσε ως πιθανό τόπο έκθεσής του την εργασία, κάτι που ερμηνεύεται από τους ειδικούς πως οι περισσότερες επιχειρήσεις απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Τι λένε οι επιχειρηματίες για το μίνι lockdown

«Πρόκειται για καταστροφή για το νησί. Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα οι ακυρώσεις έπεσαν βροχή. Ο κόσμος δεν έρχεται στο νησί για να είναι περιορισμένος, ούτε για να μην ακούει μουσική. Η απόφαση αμαυρώνει και υποθηκεύει το μέλλον του νησιού. Όταν βλέπει κάποιος ότι κλείνει η ίδια η κυβέρνηση ένα νησί που αποτελεί την ναυαρχίδα του τουρισμού πάει να πει ότι υπάρχει πολύ σημαντικό πρόβλημα. Ζητούμε εξειδίκευση των μέτρων και να μην μπαίνουν όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη στο ίδιο τσουβάλι», τόνισε χθες στο iefimerida.gr ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος του Σωματίου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ).

Σαν άλλο νησί η Μύκονος

Πλέον, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα και να τελειώνει στις 06:00 το πρωί η κοσμοπολίτικη Μύκονος θυμίζει ένα άλλο νησί. Τα πολυσύχναστα σοκάκια του νησιού είναι άδεια τη νύχτα, ενώ η διασκέδαση πλέον γίνεται στα... βουβά μετά και την απαγόρευση της μουσικής.

Ποιες άλλες περιοχές βρίσκονται στο όριο για μέτρα

Την ίδια ώρα στα «κόκκινα» κινούμενοι στα όρια, χωρίς να αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επιβληθούν και εκεί πρόσθετα μέτρα αλά Μύκονος, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida βρίσκονται και άλλες περιοχές της χώρας που τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα όρια βρίσκονται το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ιος και η Πάρος. Μάλιστα ό ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς έχει στείλει το μήνυμα ότι για αυτές τις περιοχές που καταγράφεται υγειονομική επιβάρυνση η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν πάρει συγκεκριμένα μέτρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ