Κορωνοϊός: Μειωμένα αναμένονται σήμερα τα κρούσματα - Προς παράταση τα μέτρα περιορισμού

Τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι το πρωί της Τετάρτης υπολογίζονται στα 16.000 κρούσματα κορωνοϊού.


Αισθητά μειωμένα αναμένεται να είναι σήμερα τα κρούσματα στη χώρα μας , την ώρα μάλιστα που η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει στις 14:00 ώστε να αποφανθεί σχετικά με την εισήγησή της για παράταση ή άρση των μέτρων περιορισμού κατά του κοροναϊού που επιβλήθηκαν την περίοδο των γιορτών.

Συγκεκριμένα, τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι το πρωί της Τετάρτης υπολογίζονται στα 16.000 κρούσματα κοροναϊού, αριθμός που δείχνει μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη τα κρούσματα είναι μειωμένα κατά 50%. Με τα δεδομένα αυτά, εκτιμάται ότι σήμερα τα θετικά τεστ θα κινηθούν περίπου στις 25-26.000.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 32.694 νέα κρούσματα.

Παράταση των μέτρων μέχρι τέλος του μήνα
Στο μεταξύ στην εισήγησή της για την παράταση ή όχι των μέτρων περιορισμού της πανδημίας αναμένεται να καταλήξει σήμερα η Επιτροπή των επιδημιολόγων, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τις 30 Δεκεμβρίου και θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 16 του Ιανουαρίου, αναμένεται να πάρουν παράταση έως το τέλος του μήνα και θα επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS