Κορωνοϊός: 2.572 ασθενείς στα νοσοκομεία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου -Στο 91% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Κορωνοϊός: 2.572 ασθενείς στα νοσοκομεία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου -Στο 91% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Τα στοιχεία του Μαρτίου συνεχίζουν να δείχνουν την ασφυκτική πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να «σαρώνει» κυρίως την Αττική.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ όλης της χώρας αυξήθηκε σε 477, αριθμός που ανέβηκε κατά 11 το τελευταίο 24ωρο, ενώ την ίδια ώρα στις ΜΕΘ της Αττικής, η πληρότητα φτάνει το 91%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΕΡΤ, σε κάθε εφημερία γίνονται 40-60 εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο έγιναν 145 εισαγωγές σε 4 νοσοκομεία που εφημέρευαν. Παράλληλα, στο «Γεννηματάς» όλες οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Κορωνοϊός: 2.572 εισαγωγές στα νοσοκομεία τον Μάρτιο

Ενα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία, είναι ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, από την 1η ως την 7η Μαρτίου, εισήχθησαν στα νοσοκομεία 2.572 πολίτες, με το περασμένο Σάββατο να σημειώνεται ρεκόρ με 429 εισαγωγές.

Αναλυτικά οι εισαγωγές ανά ημέρα

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ανά ημέρα για τον Μάρτιο ήταν:

1 Μαρτίου 289
2 Μαρτίου 394
3 Μαρτίου 365
4 Μαρτίου 402
5 Μαρτίου 356
6 Μαρτίου 429
7 Μαρτίου 337

Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της εβδομάδας αυτής ήταν 367 εισαγωγές την ημέρα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, την τελευταία του Φεβρουαρίου ο μέσος όρος ήταν 292 οι εισαγωγές.

Μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ με κορωνοϊό

Ανησυχία προκαλεί την ίδια ώρα το γεγονός ότι όσο περνούν οι μέρες μειώνεται και ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων διαμορφωνόταν στα 65 έτη για τις γυναίκες και στα 67 έτη για τους άνδρες, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν και ασθενείς κάτω των 40 ετών που έχουν διασωληνωθεί.

Η κυρία Γκάγκα υπογράμμισε άλλωστε το πρωί της Δευτέρας ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών.

Να τονιστεί πως χθες ο ΕΟΔΥ εκτός από τους 477 διασωληνωμένους, ανακοίνωσε και τον θάνατο 39 ασθενών, καθώς και 1.165 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 6.797, ενώ τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ως σήμερα, έχουν φτάσει τα 206.281.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ