Κορωνοϊός: Συναγερμός για την αύξηση της νοσηλείας παιδιών

Κορωνοϊός: Συναγερμός για την αύξηση της νοσηλείας παιδιών

Ανησυχία προκαλκεί η αύξηση των παιδιών που νοσηλεύονται με κοροναϊό στα νοσοκομεία της χώρας.

Συνολικά περισσότερα από 70 παιδιά έχουν κάνει εισαγωγή. Τα 61 στην Αττική, πέντε στην Πάτρα, 8 στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και τέσσερα στα Χανιά, σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται ένα βρέφος 5 ημερών με κοροναϊό, ενώ ένα κοριτσάκι 3 ετών θετικό στον ιό έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα 24ωρα.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται προληπτικά και ένα νεογνό, μόλις 5 ημερών, που γεννήθηκε από μητέρα που επίσης νοσεί.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα τρία παιδιά. Αναμεσά τους και ένα βρέφος 10 ημερών θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο για πιο εντατική παρακολούθηση.

«Αν ένα παιδί έχει πυρετό θα πρέπει να επικοινωνεί με τον παιδίατρο του προκειμένου, ξέροντας το ιστορικό ο παιδίατρος, να καθορίσει αν πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις ή τι άλλα μέτρα πρέπει να πάρει το κάθε παιδί», δήλωσε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Ενθαρρυντικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών νοσηλεύεται με ήπια συμπτωματολογία κυρίως με υψηλό πυρετό, που διαρκεί μόλις λίγες ημέρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ