Κορωνοϊός: Στενάζει η Βόρεια Ελλάδα -Αγγίζει τα κρούσματα της Αττικής η Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Στενάζει η Βόρεια Ελλάδα -Αγγίζει τα κρούσματα της Αττικής η Θεσσαλονίκη

Την ώρα που οι πλήρεις ελευθερίες για τους εμβολιασμένους είναι γεγονός και θα αρχίσει να ισχύει από το Σάββατο, η επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί βραχνά για τους ειδικούς και συνεχίζει να τους προκαλεί ανησυχία, με χαρακτηριστικούς τους αριθμούς της Θεσσαλονίκης, που σχεδόν έφτασε σε κρούσματα την Αττική.

Ετσι, παρότι τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας φανερώνουν μία σταθεροποίηση, στις βόρειες περιοχές η εικόνα παραμένει εκ διαμέτρου αντίθετη και η χώρα μοιάζει να είναι χωρισμένη στα δύο.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι Αθήνα και Θεσσαλονίκη απέχουν μόλις 27 κρούσματα, αφού στην πρωτεύουσα εντοπίστηκαν 436 περιστατικά, ενώ στη συμπρωτεύουσα 409 νέες μολύνσεις!

Ξεπεράστηκε το ψυχολογικό «φράγμα» των 15.000 θανάτων

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.331 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Κατά το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 21 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 347.

Ετσι, ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας ξεπέρασε τις 15.000 στη χώρα. Όπως φαίνεται στο γράφημα του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 15.012.

Νεκρός 20χρονος ανεμβολίαστος

Θλίψη, ωστόσο, προκάλεσε η είδηση, που έκανε γνωστή η Μίνα Γκάγκα, ότι 20χρονος ανεμβολίαστος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό έπειτα από 8 ημέρες στην εντατική, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας να κάνει για ακόμη μία φορά έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός διαγνώστηκε θετικός στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις 16 όμως του μηνός η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Ωστόσο, παρουσίασε επιπλοκές και κατέληξε. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ήταν υπέρβαρος.

Σταθεροποιείται η διάδοση μεταξύ παιδιών και εφήβων

Πάντως, σταθεροποίηση δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αναφορικά με τη διάδοση του κορωνοϊού μεταξύ παιδιών και εφήβων ηλικίας 4-18 ετών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα οι ασθενείς ηλικίας 4-18 ετών ανήλθαν σε 4.211, αποτελώντας το 28% του συνόλου των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν πανελλαδικά.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά παρουσίασε έτσι μείωση 3.45% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Περίπου το 1 στα 3 κρούσματα είναι παιδιά

Τις τελευταίες ημέρες οι νέες μολύνσεις σε παιδιά αγγίζουν το 25% με 30% του συνολικού αριθμού κρουσμάτων που ανακοινώνονται ημερησίως, σύμφωνα με τους ειδικούς της επιτροπής για τον κορωνοϊό.

«Εμείς έχουμε υπολογίσει με βάση την τάση αυτή τη στιγμή και παρά τα -αρκετά ισχυρά- μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, είναι τέτοια η μολυσματικότητα της Δέλτα που περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου το 44%, μεσοσταθμικά, των νέων κρουσμάτων να αφορά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας», εξηγούσε την Κυριακή ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS